Ilosc paliwa w baku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema

Sluchajcemam pewnie problem (no chyba ze tak ma byc) Otoz wydaje mi sie ze nie schodzi mi cale paliwo z baku. Jak na zatankuje za 20 zl zrobie troche tych kilometrow i patrze to cos tam jescze w tym baku chlupocze bezyny ale pompka paliwa mi trego nie zbiera(jak juz mam bezyne na rezerwie).
Jak jest u was paliwo jest zbierane az jest calkowita pustka w baku czy tez zawsze wam cos zostaje na dnie jak juz wam paliwa zabraknie

Cytat:
2004-12-05 12:57:26, HuHu pisze:
Siema Sluchajcemam pewnie problem (no chyba ze tak ma byc) Otoz wydaje mi sie ze nie schodzi mi cale paliwo z baku. Jak na zatankuje za 20 zl zrobie troche tych kilometrow i patrze to cos tam jescze w tym baku chlupocze bezyny ale pompka paliwa mi trego nie zbiera(jak juz mam bezyne na rezerwie). Jak jest u was paliwo jest zbierane az jest calkowita pustka w baku czy tez zawsze wam cos zostaje na dnie jak juz wam paliwa zabraknie

Przecież bak ma inną konstrukcje od wanny i zawsze musi coś zostać....choćby dlatego zeby na ssać mułu z dna.

no dokladnie tak jak dooh mowi. musi cos zostaac, rurki i tak do samego dna nie siegaja

wielkie dzieki czy wszystko jest dobrze

Pozdr

buehehehehehee........ja kiedy kupilem sobie zastavke z instalka LPG-Charged i na gazie smigala az milo,a na benie ni ch.........wymienilem wiec pompe paliwa,no bo po nalaniu o baku 3 litrow nie ssala paliwka......jak to uslyszal moj mechanik [o tych 3 litrach only] to strzelil mnie w leb i wyslal na stacje po minimum 5 litrow benki
okazalo sie z w ZASTAVIE pozostaje w baku okolo 3 litrow nie do zassania,a kolezka od ktorego kupilem aut spuscil cala wache z baku wiec bylo sucho A mechanior zgubiony rutyna uwierzyl mi na slowo,ze benzyna na pewno jest

-----------------
http://plepleple.pl

mi wysysa do ostatniej kropli.Najprawdopodobniej pompka słabo ciagnie(ale to czułbys tez utrata mocy i krztuszeniem)..albo ktorys z przewodów jest zagiety i pompka nie masiły ciagnac kiedy paliwo zejdzie ponizej jakiegos poziomu..sprawdz przewody i pompe.ta druga najlepiej zamien to nie jest duzy koszt.