Problem z jazda na benzynie (4A-FE; 1,6 16V)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam problem a mechanicy zbytnio nie moga sobie poradzic z tym.
1) Mam Carine II silnik jak wyzej i nie pali na poczatku na 2 gary a potem chyba na 1. Mam rowniez gaz, na gazie jest troszke bardziej mulowaty niz kiedys. Mechanicy stwierdzili ze to wtryski - ja nie bardzo im wierze jako ze juz raz dali plame. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?
2) Za ostatnim razem rozregulowali mi gaz, nie wiem co i gdzie, w kazdym badz razie narobili kaszany bo zamiast 8,5 palil mi najpierw 15l/100km a po regulacji pali nadal za duzo bo srednio okolo 10,8l/100. Moze ktos pomoze gdzie szukac problemu bo ja juz jak sam nie sprawdze to mechanikowi nie zaufam.

Pozdrawiam

Hej spróbuj wlac jakiś uszlachetniacz do benzyny mi to pomogło Też jeżdze na gazie przejechanie paru setek km na benzynie pomogło Gaz tak ma szczególnie w okresie jesienno zimowym

Aha przypomnialo mi sie cos jeszcze: Zaczal palic wiecej gazu po tym jak uzupelnilem plyn w chlodnicy - (bo chyba go tam wiele juz nie bylo) ale oczywiscie tyle zeby sie nie przegrzewal bynajmiej tak wynikalo ze wskaznika temperatury.

Odnośnie poprzedniego postu w zeszlym roku jak jezdzilem to nie mialo znaczenia czy zima czy lato palil tyle samo.
Pozdrawiam i szerokiej drogi