Ministerstwo Infrastruktury w akcji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tym razem nie nasz ulubiony minister od autostrad,
ale jego następca Krzysztof Opawski
ma nowy pomysł na oskubanie kierowców:
podatek od liczby przejechanych kilometrów w miesiącu.

Kierowca kupuje za własne pieniądze (bo jakżeby inaczej )
elektroniczny licznik kilometrów
i na tej podstawie uiszcza stosowną opłatę.
Licząc nawet 1 grosz za km to przy 1000 km kaszelemy 10 złych/m-c.

Ale to nie wszystko.

Niewykluczone jest wprowadzenie opłat
za przejazdy mostami wiaduktami i tunelami,
oraz za wjazd do centrów miast.
Sposób pobierania opłat: rogatki czyli budka, szlabanik, cieć ...

Gdyby projekt przeszedł, to wprowadzenie go w życie
miałoby nastąpić w latach 2007 - 2008.

Jakieś komentarze...

W taką głupotę ludzka nie wierze.
P.S Einstein mówił ?Dwie rzeczy na świecie są nieskończone wszechświat i głupota ludzka, co do wszechświata nie jestem pewien.?

Cytat:
2004-12-08 14:03:50, syvo pisze:
...
Jakieś komentarze...

Glupota ludzka nie zna granic !!

Tak, międzyklubowa zrzutka na dobrych psychiatrów dla urzędasów z Ministerstwa Głupich Pomysłów

jak dla mnie bomba

tylko pod kogo ja podłozyc

ajnsztajn nie miał racji głupota ludzka nie jest bez graniczna ale jak widac dla coniektórych jej granica sa nie osiagalne

Jesli wejdzie to w zycie (w co po cichu watpie) to osobiscie zjem paszport i wyjezdzam do NL.

jak to wejdzie w życie to ja kupuje samolot bede latal nad wiaduktami

Cytat:
2004-12-08 14:32:33, soop pisze:
Jesli wejdzie to w zycie (w co po cichu watpie) to osobiscie zjem paszport i wyjezdzam do NL.

Chyba najpierw wyjedziesz, a potem zjesz?
No ja też myślę, że to jakaś paranoja, ale z drugiej strony np. i tak myślę, że Polak potrafi i za połowę ceny takiego użądzenia, które pewnie sami mielibyśmy sobie kupić - można by było sobie dokupić "obejście"
samolot samolotem, ale są przecież jeszcze plecaki odrzutowe, a prościej motolotnie ze śmigłem na plecach

A ja kupie sobie taka armatę, jak w cyrku i co rano wystrzelę się kierunku uczelni.

za niedługo to bede musial zaplacic podatek za rower , wybic rząd

komentarz?
Popierdolilo ich! I nie boje sie uzyc tego slowa!
Skonczy sie to rewolucja wszystko za niedlugo!
Jak ich pojda rznac to ide z nimi!
Rabacja galicyjska 2!

Popieram także o. Rydzyka na stanowisko ministra Kultury i Oświaty

Zeby Adasco jeszcze dobić

haha, ciekawe jaką podstawę prawną znajdą, aby zmusić mnie do zainstalowania czegokolwiek w moim prywatnym aucie nie służącym zarobkowaniu... musieli by się dobrze nagłowić, aby nie złamać moich swobód obywatelskich i konstytucji...
Dwa: płatne wiadukty i mosty? a proszę bardzo.. pamietajcie tylko że aby pobrać opłatę muszą zagrwarantować alternatywny bezpłatny przejazd. i będzie jak z autostradą Kulczyka... cały ruch idzie przez Konin. Więcej zalacą za remont tej drogi, niż zarobią na opłatach... powodzenia
Swojądrogą koleś jest bardziej pojebany niż jego poprzednik... uczeń przerósł mistrza. a wydawało się że większego głuPola nie będzie...
dlatego nigdy nie mów nigdy...

nie dobijasz mnie, Rydzyk ma sporo wspolnego z oswiata.... szkloe etyki mediow ma...

panikujecie i tyle - ten projekt nie przejdzie - przeciez oznaczalby masowe protesty oraz oszustwa. Spokojnie, nie takie pomysly mieli
Zreszta do tego czasu rzad zmieni sie ze 3 razy - no bo teraz prawica sie odrwie do koryta, ale dlugo nie pociagnie, bo juz nie ma co rozkradac. Jak juz sie powyrzynaja miedzy soba, znow przyjdzie zreformowana lewica, zrobi jaki taki porzadek i tez zacznie krasc... potem prawica i tak w kolko, dopoko sie nie wpienie i nie oglosze dyktatorem tudziez cesarzem i nie zrobie porzadku. A cio?!

a tu macie jszcze cos fajnego. wklejam jak leci z serwisu, nie chce mi sie 2 razy dlubac.

Nowy podatek od aut
"Gazeta Wyborcza" pisze, że zamiast akcyzy przy pierwszej rejestracji samochodów będziemy płacić podatek od pojemności silnika. Wysokość stawek będzie zależeć od norm emisji spalin: za auta ze starszymi silnikami zapłacimy kilka razy więcej niż za nowsze. Podatek byłby płacony jednorazowo przy pierwszej rejestracji samochodu w Polsce. Stawka podatku ma wynosić 1 zł od każdego centymetra sześciennego pojemności silnika dla aut spełniających najnowsze normy emisji spalin UE. Dla aut spełniających starsze normy emisji spalin stawka za każdy centymetr sześcienny wzrastałaby od 1,5 do 4 zł Rząd proponuje stawki:
1. 4 zł za 1 cm sześc. - auta sprzed 1992 r. (norma emisji spalin Euro 0)
2. 3 zł za 1 cm sześc. - auta z lat 1992-1995 (norma Euro 1)
3. 2 zł za 1 cm sześc. - auta z lat 1996-1999 (norma Euro 2)
4. 1,5 zł za 1 cm sześc.- auta z lat 2000-2004 (norma Euro 3)
5. 1 zł za 1 cm sześc. - od 2005 (norma Euro 4)
(adm) za gazeta.pl

Adasco - popieram Cie z dyktatura! To jedyne wyjscie!
tylko musial bys miec, nie wiem, wojsko za soba, albo cos
W kazdym badz razie dyktatura to jest to!
Jedna osoba do wszystkiego, w razie czego wiadomo kogo pierdzielnac

Popieram - ale jako Dyktator ktoś taki jak Piłsudski, a nie jak Miller
Wtedy myślę, że nie doszłoby nawet do tego, że coś byłoby "na lewo" haha

To się chyba musi skończyć jakomś przewrotem czy zamachem stanu.
Przecież oni oci...eli z tym zdzieraniem kasy od ludzi.
Skąd oni takich kretynów do tego Ministerstwa Infrastruktury biora to nie wiem. Jak jedynym sposobem na załatanie dziury budżetowej ma byc nakładanie kolejnych opłat to gratuluje panu Belce doboru ministrów.
Przecież mamy jedne z najdroższych paliw (na skutek horrendalnej akcyzy) w Europie, najdroższe autostrady, jedne z najdroższych połączeń z internetem i telefonicznych teraz jeszcze chcą wprowadzić podatek od przejechanych kilometrów, opłatę z mosty i wiadukty, opłaty za przejazd przez rogatki i co jeszcze kur...?????.
A zarobki na poziomie żałosnym, kilkakrotnie niższe niż w zachodniej Europie, najwyższe bezrobocie w UE.

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2004-12-08 18:32:01 ]

Zgadza sie krew człowieka zalewa, że chyba trzeba będzie wyemigrować
Sprzedaliby połowę samochodów, ochrona tylko dla prezydenta i osób "specjalnych" jak prokurator generalny (ochrony premiera by nie było, bo nie byłoby premiera). Wprowadziliby np. grupę osób rzetelnie wybranych i mających kwalifikacje, a także stan majątkowy wskazujacy na to, że nie są to ludzie, którzy by chcieli pchać sie do polityki, żeby zgarnąć dla siebie resztki, które zostały. No i nie mówiąc o karach - ukradłeś - ucinają rękę itd. itp. Oczywiście kara śmierci prywrócona I gwarantuje, że następne pokolenie bez oporów będzie zostawiało samochody, szybko otwarte w lato, żeby samochód sie przewietrzył...i w ogóle...
Jak by ktoś chciał kraść, to by musiał sie za granicę wynieść

To tyle z mojego planu wyborczego

Cytat:
2004-12-08 16:00:13, MUSEL pisze:
za niedługo to bede musial zaplacic podatek za rower , wybic rząd

Musel, Ty lepiej nie kracz z tym podatkiem rowerowym. Bo jeszcze Cię w rządzie posłuchają i ja będę miał przesrane jakbym miał płacić podatek od przebiegów. A rocznie rowerem przejeżdżam kilka tysięcy kilosów, więc bym musiał chyba pieszo chodzić. A w tej chwili jeżdżę do szkoły rowerem właśnie dlatego, że nie stać mnie na komunikację miejską. Więc podatek od roweru dla mnie byłby katastrofą. Także nawet nie myśl o podatku rowerowym. I mam nadzieję, że żaden debil z rządu nie czyta naszego forum.

Cytat:
2004-12-08 18:02:42, Krzysztof-Fleszer pisze:
Adasco - popieram Cie z dyktatura! To jedyne wyjscie! tylko musial bys miec, nie wiem, wojsko za soba, albo cos W kazdym badz razie dyktatura to jest to!

nie kazdy dyktator byl wojskowym

A rzad powinien zalegalizowac maryche. Ujarany narod nie bedzie protestowal

a naszemu krajowi potrzeba naprawde silnej reki... To sie da zalatwic. Oj, i cenzure bym wprowadzil, i rozpasanie erotyczne