MotoNews.pl

Wymiana zbiornika gazowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wlasnie..mam problem i to chyba od nowosci..uszkodzony zawor w zbiorniku ten ktory odpowiada za odbijanie po napelnieniu..efekt jest taki ze majac pusty zbiornik potrafie zatankowac 38L albo jak wczoraj: 53L w zbiorniku walcowym o pojemnosci 60L czyli max powinno wchodzic 48L..ogolnie jestem niezadowolony z tego zbiornika i chcialbym go wymienic...czy ktos ma pojecie ile taka zabawa moze kosztowac w wawie?? -zamiana zbiornika walcowego na toroidalny - i ewentualnie gdzie to zrobic..?

bo od kiedy nie ma gazownika w lomiankach moja instalacja stala sie sierota..nie wiem gdzie to serwisowac..(instalka tartarini wiec malo warsztatow ma soft diagnostyczny do tego )

Jakieś 600 zł jak nic

To trzeba wymienic sam wielozawór w butli !!!!!! butla nic do tego nie ma . tylko niech nie zakładają ci wielozaworu "polgas" bo to jest gówno

kuki..ale ja wiem ze wymiana wielozaworu pomoze luzik..chodzi o to ze chcialem upiec 2 pieczenie...jesli wielozawor ma kosztowac np60%ceny calego zbiornika to chce sobie zamienic zbiornik na mniejszy..a jesli zbiornik ma kosztowac 500zl a wielozawor 150 to odpuszcze i wymienie zawor..swoja droga zolti..kompletna instalka z montazem jest do kupienia juz za 1200 czy sugerujesz ze zbiornik to polowa wartosci instalacji??

spojrzalem na allegro..faktycznie drogie te butle

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2004-12-08 22:53:51 ]

qbaj...wielozawor kosztuje około 240 zł (Tomasetto...swietne wielozawory, naprawde polecam), a zbiornik kosztuje ok 400 zł - 43l w koło,( w hurtowni kosztuje około 290 zł )

wielozawor, wielozawor, wielozawor, wielozawor, wielozawor
Ja sam sobie go regulowałem bo zamiast 33.6 l (książkowo) wchodziło mi ok. 20
To niezwykle proste ustrojstwo, ale trzeba bardzo uważać

Cytat:
2004-12-08 23:36:41, Piotr_W pisze:
wielozawor, wielozawor, wielozawor, wielozawor, wielozawor Ja sam sobie go regulowałem bo zamiast 33.6 l (książkowo) wchodziło mi ok. 20 To niezwykle proste ustrojstwo, ale trzeba bardzo uważać

regulowac to moze i mozna..ale wtedy kiedy dziala prawidlowo tzn kiedy wlewa ci zamiast 30L np 20L ale robi to ZAWSZE a nie w tedy kiedy ma ochote...po za tym jak mi wpuscil do baku 53L to mi szczeka opadla i to na statoil na ktorym tankuje zawsze wiec nie podejrzewam tutaj jakiegos przekretu

jesli stosunek ceny jest faktycznie 400/240 to wole kupic zbiornik..pytanie tylko ile sama wymiana jeszcze by kosztowala no nic pozyjemy zobaczymy..ale moj zbiornik jest jak na moje miejskie potrzeby zdecydowanie za duzy..

słuchajcie...zbiorniki gazowe sa bardzo bardzo wytrzymałe, czasami na prosbe klijenta zwieksza sie pojemnosc zbiornika przez podgiecie lekko pływaka wielozaworu, wejdzie zawsze 3-5l wiecej gazu i nie ma co sie obawiac ze wybuchnie bo tak czy siak nie ma mozliwosci zatankowania "pod korek" gdyz nie ma odpowietrzenia jak w zwyklym zbiorniku a po drugie i tak zbiornik by to wytrzymał

to ze czasem wejdzie wiecej albo mniej gazu moze byc oczywiscie wina kolesia ktory tankuje, tzn stacja ma jakies dziwne dystrybutory ale czasem moze sie zaciac wielozawor i pusci nam wiecej gazu niz dotychczas

Ps : wymiana zbiornika gazowego z wielozaworem nie powina przekroczyc 50-70 zł nawet w Warszawie

Cytat:
2004-12-09 00:22:59, qbaj pisze:
jesli stosunek ceny jest faktycznie 400/240 to wole kupic zbiornik..

400 zaplacisz za zbiornik ale bedzie bez zaworu, wiec i tak bedziesz musial dokupic wielozawór.