Problem z stukami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem ze stukami przy gwałtownym hamowaniu,
jeżeli natomiast hamuje płynnie odgłosów nie ma przy szybkim "pykaniu" w pedał hamulca jest głuchy odgłos a okolicy przednich kół .Może ktoś miał podobny problem
Pozdrawiam.

Koncowki drazka kierowniczego i silent-blocki wahaczy.

witam to jesli o stukach to ja mam cos takiego - podczas cofania jak hamuje mam stuk i jak omesia stanie i ruszy do tylu dalej to juz tego nie ma, ale wystarczy zrobic troche do przodu i ten sa manewr do tylu znow sie stuk pojawia. wiec ktos coz to moze byc?

mozna gdybac, ja mialem takie stuki przy cofaniu do tylu i ku mojemu zdziwnieniu okazal sie to byc hamulec reczny. Linka w pancerzu sie zapiekala i wlasnie podczas cofania slyszalem taki gluchy odglos. Po wymianie szczek i zalozeniu nowej linki problemu nie ma.

Sprawdzić warto przeguby półosi i krzyżaki wału, a generalnie na pewno coś jest spierdolone

Cytat:
2004-12-12 12:42:56, mariusz180 pisze:
mam problem ze stukami przy gwałtownym hamowaniu, jeżeli natomiast hamuje płynnie odgłosów nie ma przy szybkim "pykaniu" w pedał hamulca jest głuchy odgłos a okolicy przednich kół .Może ktoś miał podobny problem Pozdrawiam.

chłopy dajcie sobie luzu tak dziala ABS , wybija pedal sprzegla do gory przy bardzo ostrym hamowaniu

Cytat:
2004-12-12 15:40:23, JanuszGnitecki pisze:
Sprawdzić warto przeguby półosi i krzyżaki wału, a generalnie na pewno coś jest spierdolone

nie załamuj nas