[126P] obudowa rozrzadu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM WSZYSTKICH!!!

MAM TAKI PROBLEM I NIE ZNALAZLEM ROZWIAZANIA GO W STARYCH POSTACH.
MIANOWICIE-WYMIENILEM LADNIE LANCUSZEK ROZRZADU-WSIO LADNIE PIEKNIE-I NIE MOGE ZALOZYC POKRYWY!!! WADZI W MIEJSCU TEGO WYPUSTU OD POMPY OLEJU. DODAM ZE TEN WYPUST WCHODZI W WALEK ROZRZADU!!!!!!!!! WIEC NIE WIEM NA CZYM SIE TO OPIERA-DOSLOWNIE ZE 3 MILIMETRY BRAKUJA!!!! OBUDOWE CZYSCILEM-MOZLIWE ZE COS SIE STALO Z POMPKA OLEJU? SPRAWDZALEM WSZYSTKO JEST TAM WEDLUG MNIE OK, NIC NIE JEST LUZNE TYLKO TEN WYPUST SIE OBRACA(TO CHYBA RZECZ NORMALNA ) POMOZCIE!!!
MOZE KTOS MIAL Z WAS TEZ TAKI NUMER!!!! WKONCU TO BOBEL-WSZYSTKO JEST MOZLIWE!!!!
DZIEKI ZA SUGESTIE!!!!!!!!!!

Cytat:
NIC NIE JEST LUZNE TYLKO TEN WYPUST SIE OBRACA(TO CHYBA RZECZ NORMALNA )

to normalna rzecz. i wlasnie tym wystającym elementem musisz trafic w otwor w wałku rozrzadu. jesli utawisz wszystko dobrze, to nie bardzo ma co tam przeszkadzac. a jesli całość pasuje ciasno, to dobrze, tzn ze luzów nie ma;).

ps: wyłacz sobie capslocka na przyszly raz.

ten wypust chodzi w rozrzad!!! gdy nie wchodzil to obudowa odstawala z 1cm, a jak wejdzie to wystaje z 3mm!!!- czary?

hmm, a w którym dokładniej miejscu odstaje? od strony wału czy wałka rozrządu? moze poprostu jaki błąd przy skladaniu, kółko rozrzadu dobrze weszlo na wałek? uszczelka oczywiscie jest?

ps: czary w malaczu to standart;)

z tego co pamietam to tam byla tez taka duza sprezyna i nie wiem czy to nie mialo byc tak ze on wlasnie mial odstawac 3 mm a jak go dociagniesz to sie sprezyna ugnie i wszystko spasuje

tak jak kolega nizej/wyzej... (zalezy ktos jka ma ustawione forum)
odstaje ok 2-3 mm...
dosiskasz to przykrecajac sruby...od obudowy...

dokladnie jak koledzy mowia trzeba to docisnac i normalnie skrecac, pamietam jak to pierwszy raz robilem (a bylem po paru bro... ) tez nie moglem z kumac o co chodzi hehe...

witam ponownie- dziekuje z gory za porady i sugestie!
mowicie ze powinno sie to docisnac srubami? wlasnie balem sie ze to moze zlamac ta aluminiowa pokrywe.

gdyby nie to forum placilbym pewnie jakiemus beznadziejnemu mechanikowi co by mu z kieszeni nalewa wystawala!!!

DZIEKI!!!!

spozo

Dobre forum nie jest zle. tylko uwarzaj bo te srubki lubia sie ukrecac. z wyczuciem