Problem z kontrolką INSPECTION !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam BMW E34 520i 12V z 89 roku i problem wygląda następująco:
- co jakiś czas zapala mi sie pomarańczowy napis INSPECTION, i zarazem wyłącza mi się obrotomierz i ekonomizer. Jeżeli się nie myle to staje się to w przypadku gdy dobrze zaczęsie autkiem - tzn. jakś dziura w drodze lub zjazd z większego krawężnika. Lampka ta pali się przez jakąs chwile (miga) i za chwile wszystko wraca do normy tzn. włącza sie spowrotem obrotomierz i ekonomizer a lampka przestaje świecić. Może ktoś wie gdzie ukryty jest problem. Słyszałem że kontrolka inspekcji oznacza co roczny przegląd, ale dlaczego zapala się mi co jakiś czas - może nie ma to związku z bujaniem pojazdu, a np. sygnalizuje to że czas zrobić przegląd i zapala się ona poprostu co ileś kilometrów ???

wyjmij deskę, rozbierz, oczyść styki, sprawdź lutowanie elementów. wygląda na to ze cos sie rozłącza pod wpływem wstrząsów.
pozdrawiam

Marcinku a może masz gdzieś jakis opis co pokoleji odkręcać i jak tą deske zdemontowac - bo szczerze powiedziawszy w zyciu czegos takiego nie robiłem w innym aucie niż POLONEZ i boje się tego ruszać ?? Może masz gdzieś jakiś LINK z opisem )

to nic trudnego. nad zegarami masz dwa wkręty, aby je odkręcić musisz ustawić wkrętak gwiazdkowy pionowo, rączką w dół. po odkręceniu tych wkrętów delikatnie podważasz zegary od góry. całość zaczyna ci sie wysuwać. jeśli jesteś niewprawiony proponuje zdjąć kierownicę, zdecydowanie ci to ułatwi pracę. po wysunieciu zegarów odpinasz wtyczki i masz deske na wierzchu.
to wszystko
pozdrawiam