Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
leeyo1976 Omega A racibórz | 2004-12-01 00:30:55 Ostatnio remontuję moją omegę i przy zciąganiu drzwi uszkodziłem niechcący klin od zawiasu. Teraz niestety muszę coś podstawić ale w żadnym sklepie motoryzacyjnym nie mają tego - do żadnego auta!!! W sumie to sobie mogę gdzieś tego poszukać na auto złomach, ale pomyślałem, że skoro już tak daleko zabrnąłem to może warto przy okazji zrobić to na tyle porządnie, żeby drzwi nie wisiały - moje już lekko opadły w dół i przy zamykaniu trą o uszczelki przy środkowym słupku i dachu (oczywiście mówię o przednich drzwiach). Czy ktoś już próbował czegoś podobnego i jakie były efekty?
|
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-01 00:37:37 Ja znam tylko jeden sposób.. Rozwiercić i zatulejować zawias jednak w omedze będzie to trudne jeśli w ogóle możliwe!? Zawiasy są przecież przyspawane do nadwozia.. |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2004-12-01 08:03:19 byłeś w ASO
przecież to groszowa sprawa |
![]() johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2004-12-01 08:39:50 zmieniałem je wszystkie z 4 miesiące temu bo właśnie drzwi już się opuszczały i kupiłem po 2zł za sztuke, jak nie ma w twojej miejscowości to możesz kupis wysyłkowo z netu i po 1-2 dniach masz w domu |
![]() stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-12-01 09:03:34 Kliny najlepiej zastapic klinami - najlepiej oryginalnymi. |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-12-01 09:32:08 Dokładnie koszt to 2-2.50zł/szt .Tak jak piszą chłopaki najlepiej nówki.Jak nie możesz dostać w motoryzacyjnym do w ASO będą na bank.Chociaz i wymiana nieraz nie pomaga jeśli jest już wytarty zawias.Najlepiej w tedy tulajować by było jaki pisze Thomi. |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-02 23:10:54 Witam!
Koledzy z forum zainspirowali mnie do wymiany sworzni w mojej Omedze.. Nie przeszkadzało mi to strasznie, bo opuściłem sobie zaczep od zamka. No ale teraz jest już jak bym wyjechał dopiero z salonu ![]() Polecam wszystkim tą naprawę zważając na to ż sworznie kosztują w ASO 2.2pln ![]() Leeyo1976 jeśli jeszcze nie kupiłeś to daj mi adres wyślę Ci priorytetem dwa sworznie bo ja kupiłem sobie 4 myśląc ze przyda się zmienić w prawych drzwiach. Teraz te dwa są mi niepotrzebne a oddawać do ASO nie będę ![]() Pozdrawiam! |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-10 10:05:03 Dla zainteresowanych wymianą w kategorii porady zamieściłem mały opis wymiany sworzni.. |