Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-12-12 19:00:39 Od trzech tygodni nie byłem w stanie wygospodarować na tyle dużej ilości czasu, aby poddać swojego białasa przeglądowi.
W końcu, w piątek po powrocie z pracy zabrałem się za wspomnianą czynność, którą to zakończyłem z sukcesem o godzinie 4:24 w nocy ![]() Wymianie/ serwisowi podlegały: - Olej wraz z filtrem (zdecydowałem się wypróbować zamiast Mobila, produkt MicroOil 5W- 40) - Silniczek krokowy - Uszczelka przepustnicy - Górny przewód chłodnicy - Odma - Uszczelka miski olejowej - Olej w skrzyni biegów + nowa uszczelka dekla (Mobil 1 75W-90 full syntetic) - Świece zapłonowe (Denso) + czyszczenie i kontrola całego ukł. zapłonowego - Kontrola przedniego ukł. hamulcowego (czyszczenie + smarowanie) - Spr. szczelności przewodów paliwowych - Wym. filtra powietrza - Czyszczenie zaworu EGR - Kontrola stanu ukł wydechowego (do wym. poszła jedna z uszczelek) - Kontrola luzów łożysk kół tylnych, stan końcówek drążków, amorków, osłon przegubów, itd. - Spr. + smarowanie silikonem pasów bezpieczeństwa + smarowanie kotwiczeń - Smarowanie/ olejenie wszystkich zamków, zawiasów, itt, itp. - Smarowanie uszczelek drzwiowych Jak tylko znajdę jeszcze moment wymienię: - Płyn hamulcowy + sterowania sprzęgła - Filtr paliwa (nie chciało mi się w piątek ![]() - Muszę oddać bębny do stoczenia rantu i założyć nowe szczęki które już zakupiłem. Przy okazji oczywiście tylny ukł. hamulcowy będzie dokładnie wyczyszczony i przesmarowany - Jak co roku kontrola i uzupełnienie zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach czas pozwoli mi w końcu na polakierowanie rantów drzwi ![]() Na wiosnę białas dostanie całkowicie nowe zawieszenie, włącznie z nowymi gumami (milczcie zboczeńcy ![]() ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() [ wiadomość edytowana przez: SpeedR dnia 2004-12-12 19:01:20 ] |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-12-13 00:49:29
Chwalipięta ![]() ![]() ![]() ![]()
Teraz to żeś przegiął ![]() ![]() ![]() ![]()
Shit happends ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-12-13 10:09:08
Jak nie zobaczę... Raz w tygodniu wybebeszam graty z silnika i podziwiam jaki to fantastyczny "łolej", że się nagary nie odkładają ![]() Swoją drogą, nie wiem jak z Żydami, ale polskich handlarzy muszę dryblingiem wymijać, jadąc w weekend ul. Płochocińską ![]() ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
piotr-ek | 2004-12-13 10:16:19 Złomiak to podstawowe auto taryfiarzy w Warsiafce. Wczoraj oglądałem Kryminalnych w TVN, policjanci podeszli do taryfiarza na postoju, a tam 2 złomiaki z napisem TAXI stały ![]() Że też moim nikt się nie chce zainteresować... ale baba i tak mi nie pozwoli go opchnąć ![]() [ wiadomość edytowana przez: piotr-ek dnia 2004-12-13 10:17:06 ] |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-12-13 22:21:23
Tak sobie czytam Piotrze twój ostatni post i naprawdę nie mogę dociec, czy większą miłością pałasz do swojego wiernego jak pies - Esperaka, czy może jednak do żony ![]() ![]() |