| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Woodz OPEL OMEGA A Krakow | 2004-11-30 11:26:22 Wnioskuję z poprzedniego wątku, że niestety spalanie PB mam ciut za duże. Co może być tego przyczyną czujnik temperatury? sonda ? coś innego? |
kielkac | 2004-11-30 14:52:47 obie te rzeczy wychwytuje sterownik i swieci "checkiem"... |
![]() Woodz OPEL OMEGA A Krakow | 2004-12-01 12:41:30 Wiem padł termostat i silnik pracował "jakby na ssaniu" |
cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-12-11 21:27:42 ale co do cholery jest ten altek gdzie dokładnie jest ten czujnik bo szukam go już drugi dzień
Pozdrawiam cmatt |
Maly_1 LOB MEMBER Nissan Pickup Warszawa | 2004-12-12 10:12:28 cmatt,
Którego czujnika szukasz? ten sterujący ECU jest na samym wierzchu... z niebieską wtyczką(przy listwie wtrysków), ten sterujący zegarami to już trudniej znaleźć - zwłaszcza jak się nie wie jak on wygląda( ja nie wiedziałem - ale Druś wiedział Jest on w obudoeir termostatu - dostęp jest słaby trzeba szukać go pod przepustnicą... taka nie duża śrubka z wystającym bolcem a na bolcu nacięcie i właśnie na to nacięcie trzeba nasunąć złączkę. Jakbyś miał duże problemy to daj znać - postaram się pstryknąć fotkę... Mały |