Usterka ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wnioskuję z poprzedniego wątku, że niestety spalanie PB mam ciut za duże. Co może być tego przyczyną czujnik temperatury? sonda ? coś innego?

obie te rzeczy wychwytuje sterownik i swieci "checkiem"...

Wiem padł termostat i silnik pracował "jakby na ssaniu"

niekoniecznie-miałem to samo-wymieniłem termostat i dalej to samo , czujnik temp.plynu chł.pokazuje prawie zero a obroty na gazie w okolicach 1400- na benzynie oki.koleś z gazowni coś poregulował i na razie oki-ale dalej temperatura prawie na zero i nikt nie wie gdzie jest czujnik temperatury

Cytat:
2004-12-11 20:36:30, zbys01 pisze:
[...] i nikt nie wie gdzie jest czujnik temperatury

ja wiem
ten, ktory steruje wskaznikiem na desce jest w obudowie termostatu. drugi (sterujacy ECU) jest po drugiej stronie silnika w poblizu mocowania altka...

ps. dotyczy omy a...

ale co do cholery jest ten altek gdzie dokładnie jest ten czujnik bo szukam go już drugi dzień
Pozdrawiam cmatt

cmatt,

Którego czujnika szukasz? ten sterujący ECU jest na samym wierzchu... z niebieską wtyczką(przy listwie wtrysków), ten sterujący zegarami to już trudniej znaleźć - zwłaszcza jak się nie wie jak on wygląda( ja nie wiedziałem - ale Druś wiedział )
Jest on w obudoeir termostatu - dostęp jest słaby trzeba szukać go pod przepustnicą... taka nie duża śrubka z wystającym bolcem a na bolcu nacięcie i właśnie na to nacięcie trzeba nasunąć złączkę.
Jakbyś miał duże problemy to daj znać - postaram się pstryknąć fotkę...

Mały