Jakie świece do accenta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie wymieniłem świece na nowe boscha i nie wiem czy dobrze zrobiłem ,nie mam zadnych danych jakie powinny być stosowane -a facet w sklepie powiedział ze te będą dobre-i chyba sie mylił -słyszałem ze bosch jest do d... i dałem sie nabrać ,w 1 aucie wywaliłem boscha i jeździłem na iskrach i było w porządku a teraz zanim auto się rozgrzeje to bardzo nie równo pracuje (wysokie obroty -po chwili niskie i spowrotem wysokie tak do przejechania ok 1 km),-potrzebuje dane świec-dzieki za pomoc

Witam
Zalezy jakiego mas ztego accenta, ja moge podac ci dane do accenta I, ale przypuszczam ze do wszsytkich accentow przychodza swiece NGK i ja nie widze potrzeby zmieniania ich na cokolwiek innego poniewaz niema takiej potzreby, sama firma mowi za siebie.Podam co dane swiec ktore przychodza do accenta I (to taki jak w moim profilu) z wtryskiem NGK BKR5ES-11 lub zamienniki wedlug instrukcji CHAMPION RC9YC4, RC10YC4, odstep elektrod 1.0~1.1mm. A tak odemnie to ja nie widze zadnej potzreby zmieniac swiec na inna firme, naparwde firma NGK to jest porzadna firma i bylem bardzo mile zaskoczony ze w accencie oryginalnie przychodza swiece wlasnie tej firmy. NIe napisalec jakiego masz accenta, a ja niewiem czy we wszsytkich modelach sa te same swiece, ale mysle ze choc troche ci pomoglem, powodzenia.

[ wiadomość edytowana przez: Mortek dnia 2005-03-01 11:58:21 ]

mam accenta z 97 r chyba to jest 1(nie wiem ile jest wersii accentów i czym się różnią poza 3 i 5 drzwipowiedzmy że początkuje(do tej pory miałem starego volvo 360)) x3 1340 silnik tamte świece były w bardzo złym stanie chyba nie wymieniane od jakis 50 tyś mój ma 98 tyś
czyli najlepiej wywalic boscha i wstawić ngk

To jak masz accenta z 97 roku to jest jedynka, zreszta taki jak moj, wiec sie nie czaj tylko zaloz NGK i bedziesz mial spokoj, napisalem ci w poprzednim poscie jakie podchodza, wiec nie powinno byc klopotu. Zycze powodzenia i pozdrawiam, jak cos to wal smialo na forum.