Wtyki soczewka B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemanko

Dziś stałem sie posiadaczem pieknych soczeweczek hella do mojej omesi radość jest to ogromna ale ...

Przez nie uwage kupiłem jeden reflektor który we wtyczce ma tylko 3 skówki ( takie metalowe bolce ) a powinny być 4 w skutek tego żaróweczka H1 z soczewki jest odpięta czy tą wtyczke da sie wyjąc z reflektora (jakims pokojowym sposobem oczywiście ) ??

Ta z trzema bolcami to lampa z ksenonowymi swiatlami mijania. Nie bedzie pasowac zarowka halogenowa. Zostaje wymiana na wlasciwa albo rzezbienie.

K*%&^$ fajnie

Wyjąć się da: wbić do środka całe gniazdko albo wciskać od wewnątrz piny.
Niewątpliwie pomaga rozklejenie "szyby".

Ale i tak sądząc z opisu lustro jest inne bo do ksenona - mocowanie żarówki, a pewnie i kształt.

Mam trochę takich bebechów (niektóre z pewnymi wadami) , to mogę sprezentować - (znaczy za cenę ryczałtową jak zwykle u mnie - dwa piwa 0,5L (Żywiec) )

Jak chcesz to GG.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Jak doszlismy z Prowem do wniosku lampa którą kupiłem różniła sie tylko wtykiem po za nim jest to soczewka H1.

Przerobienie wtyku trwało około 20 minut ( przeważnie bluzgi ) ale powiodło sie idealnie. Przerobiłem bez wyjmowania go z lampy i bez jej rozkręcania więc jeśli ktoś miałby podobny problem zapraszam na priv.

Moge tez opisać całą wymiane reflektorów tylko nie wiem czy jest na to zapotrzebowanie

hej moim zdaniem jezeli zrobisz fotki i umiescisz to w dziale porady, to zawsze komus moze sie przydac. Zwlaszcza np. takim laikom z dwoma lewymi rekoma jak ja....

tak czy inaczej czemu nie zamieszczac???
pozdr.

Moge zrobić i z fotkami tylko że nie wiem jak je tu wyświetlić bo informatyk jestem typowa noga. Opisze wszystko dokładnie i na dniach puszcze do poradnika.

Jak ktoś umie wstawiać zdjęcia to zrobie zdjęcia i dam mu na maila do wstawienia