Dziwne kabelki prze zamku...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Natchniony postem o wymianie swoznie w drzwiach postanowilem zrobic z nimi porzadek. I tak wymienilem swoznie (kupa roboty) i zabralem sie za boczki. Po ich zdjeciu ku mojemu zdziwieniu zobaczylem przy wkladce zamka jakisc dwa styczniki z 4 kablami
do czego one sa ?? Zawsze wydawalo mi sie ze centralny zamek ma styk w silowniku....

pozdrawiam

Do blokowania siłowników centralnego w poz.zamkniętej.Jak Ci przykładowo ktoś wywali szybe i bedzie chciał wejśc do środka po radio(odpukać;ja tak miałem) to nie podniesie rygli dżwi.Alarm wyje,czas ucieka dżwi sie nie chcą otworzyć i zrezygnowany spiernicza w dal W calu sprawdzenia czy działa odsuń szybe, zamknij dżwi na raz(kluczyk w poz.pionowej) następnie przekręć jeszcze raz w prawo(kluczyk w poz.poziomej) i wyjmij kluczyk.Rygiel nie powinien dać sie podnieść.

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-12-13 08:58:08 ]

Cytat:
2004-12-13 08:52:21, SEBA-OMEGA pisze:
Do blokowania siłowników centralnego w poz.zamkniętej.Jak Ci przykładowo ktoś wywali szybe i bedzie chciał wejśc do środka po radio(odpukać;ja tak miałem) to nie podniesie rygli dżwi.Alarm wyje,czas ucieka dżwi sie nie chcą otworzyć i zrezygnowany spiernicza w dal W calu sprawdzenia czy działa odsuń szybe, zamknij dżwi na raz(kluczyk w poz.pionowej) następnie przekręć jeszcze raz w prawo(kluczyk w poz.poziomej) i wyjmij kluczyk.Rygiel nie powinien dać sie podnieść. [ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2004-12-13 08:58:08 ]

Wooow to niezle ... ile czlowiek moze sie dowiedziec o swoim aucie Ja myslalem ze to jakis wlacznik do systemu domykania drzwi

[ wiadomość edytowana przez: Res dnia 2004-12-15 14:47:24 ]
[ powód edycji: zmiana tematu wątku ]