Alarm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanie czy w firmowym alarmie z centralnym mozna zrobic tak ze nie bedzie go slychac w momencie zalaczania i wylaczania
pozdrawiam

W Espero seryjnie nie byl montowany alarm

Prawdopodobnie da sie to wylaczyc, ale musisz miec instrukcje... albo jedz do specow od alarmow to Ci moze pomoga.

Nie wiem, jaki jest firmowy, ale w moim aucie dużym przyciskiem włącza/wyłącza się z piskiem, a jednym z małych bez odgłosu - tylko mignięcie świateł. Drugi mały przycisk służy do otwierania bagażnika..
Pozdr. P.

ja mam alarm montowany w salonie przy zakupie..kwadratowy buracki pilot z dwoma przyciskami..jak sie przucisnie lewy to piszczy..jak prawy a potem lewy to cicho

dzieki qbaj
mam tez kwadrat jutro sprawdze
pozdrawiam

Witam. Ja tez mam alarm montowany w salonie przy zakupie (pilot kwadratowy szary z dwoma przyciskami i jest jak u qbaja - lewy załącza alarm piszcząco, a prawy a potem lewy cicho, natomiast oba na raz otwierają pokrywę bagażnika).pozdr

Hej.

Spróbuj tak. Włóż kluczyk do stacyjki przekreć zapłon ( tak żeby się kontrolki zapaliły ) następnie uzbrój alarm a potem z powrotem go rozbrój. U mnie tak to sie przełączazgłośnego na cichy i z powrotem. Oczywiście zależy to od alarmu jaki masz ale spróbować można. POzdr

Cytat:
2004-12-05 02:19:10, Andi_K pisze:
Witam. Ja tez mam alarm montowany w salonie przy zakupie (pilot kwadratowy szary z dwoma przyciskami i jest jak u qbaja - lewy załącza alarm piszcząco, a prawy a potem lewy cicho, natomiast oba na raz otwierają pokrywę bagażnika).pozdr

a to mnie zagiales..przez 7 lat nie zauwazylem czegos takiego..ale sprawdze moze ja tez tak mam

Cytat:
2004-12-05 02:19:10, Andi_K pisze:

kurcze, zawsze marzyła mi się klapa otwierana z pilota

Dzisiaj pomęczę dzyndzle

Cytat:
2004-12-10 18:05:25, -JACO- pisze:
pomęczę dzyndzle

o bosz

Jeżeli masz FOX 101 Bambino to nie bardzo się da, ale masz do wyboru 2 rodzje dzwonków.

Ja mam alarm...kupiony razem z Esperakiem , a tak serio, to nie wiem kto go montowal, czy poprzedni wŁAŚCICIEL, czy od razu w salonie to zrobili na zamówienie.
Ja ma 3 przyciski. Głownym duzym, uzbrajam i rozbrajam go normalnie (z dźwiekiem) , gdy wczesniej przytrzymam przez chwilę przycisk 2, a pozniej dopiero wcisne 1, to jest jak wyzej, tyle ze bez dzwieku, a 3 mam wolny.
(oczywiscie razem z alarmem mam spiety zamek)

(choć trzeba i tak nie lada zdolności by go otworzyć )