MotoNews.pl

Niesprawny emulator ?Pomocy !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
golf3 2.0 8V + LPG instalacja Autronic + emulator firmy "AC" STAG2-E4/1
Czy mam niesprawny emulator ?Po wykonaniu instalacji przez 3 miechy było dobrze ,a teraz :
Jeżdząc na benzynie falują mi troche obroty i troche się dusi przy przyspieszaniu . Po odłączeniu klemy i resecie kompa w samochodzie silnik pracuje super , aż do pierwszego przełączenia na gaz , wtedy chyba emulator daje złe dane do kompa w samochodzie. Czy to napewno emulator ?gazownicy na laptopie ustawiali mi juz z 15 razy i dalej jest źle . komp w samochodzie wyświetla błąd :
00537 - Lambda (Oxygen sensor) Regulation
11 - 00 - Control Limit Not Reached
Wszystko w aucie musi być sprawne bo przecież po resecie nic złego się nie dzieje !
Dodam ,że na gazie chodzi bezbłędnie
Jestem juz załamany bo ci kolesie nie potrafią tego naprawić . Moze ktos się wypowie to bym coś podpowiedział gazownikom przy nastepnej wizycie .
z góry dzięki

Pisze wyraźnie żę błąd powoduje sonda lambda.
Pewnie źle ustawili czasy emulacji sondy lambda. Akurat pod tym względem Autroniki są paskudne, lepiej trzeba było założyć BingoS.
Masz OBD?

dzięki za odpowiedz ,obd mam , do diagnozy używam vagcom'a . Ci goście mówią ,ze załozyli juz mnustwo takich samych instalacji ale po raz pierwszy mają takie problemy , akurat u mnie !

albo zamontowac taki specjalny przekaznik przy kompie od benzyny i po kazdym zgaszeniu silnika (na 5 do 10 sekund nie podaje zasilania do kompa) wtedy resetuje sie komp od benzyny i za kazdym razem po odpaleniu auta w kompie od benzyny nie ma bledow i silnik pracuje normalnie (u mnie ten patent zdał egzamin)

[ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2005-01-09 10:40:19 ]