| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lechu Miłośnik FSO Karolina Gdańsk/Warszawa | 2005-06-14 22:05:57 Przed napisaniem nowego tematu na forum:
sprawdź czy temat nie był już poruszany na forum i czy odpowiedź na Twoje pytanie już nie padła. Forum wyposażone jest w wyszukiwarkę (okienko na dole strony głównej forum), naucz się z niej korzystać. ta zasada jest bardzo rygorystycznie przestrzegana na naszym forum i moderatorzy mają w przypadku jej łamania obowiązek zamykania dublujących się tematów lub ich kasowania. Kilka słów o wyszukiwarce: aby wyszukiwarka skutecznie znalazła Twoje zapytanie musi zostać spełnionych kilka warunków wpisz szukane słowo na różne sposoby, pamiętaj że nie wszyscy używają polskich znaków i szukając słowa książka napisanego bez polskich liter - ksiazka, wyszukiwarka nie znajdzie, także jezeli nie jesteś zadowolony z wyszikiwanych wyników skorzystaj z tych dwóch wariantów - możesz również rozszerzyć zakres przeszukiwania, wpisując tylko początkowe litery szukanego słowa : np. ksi* wówczas znajdziesz wszystkie słowa ropoczynające się od liter ksi... czyli książka, książek, książkowe itp - określ czy słowo szukane ma występować w tytule tematu czy w treści wybierz przedział czasowy przeszukiwania tematów, określony liczbą dni wstecz jeżeli chcesz przeszukać całe forum zaznacz >>wszystkie<< - pod uwagę brana jest data załozenia tematu a nie jego ostatni post przy przeszukiwaniu według tytułów. Aby zawęzić przeszukiwanie do jednego autora wpisz jego nick i wybierz czy ma być to tylko temat założony przez usera, czy wszystkie posty w których udzielał odpowiedzi. Sortowanie wyników, wybór forum i grupowanie wyników to już tylko "kosmetyka" nie musisz tych zakresów ustawiać, najważniejsze są te trzy punkty powyżej aby wyszukiwarka zwróciła zadowalające wyniki jeżeli po skorzystaniu z wyszukiwarki natrafisz na temat związany z tym co cię interesuje, nie zadawaj nowego pytania i nie twórz nowego wątku, tylko staraj się kontynuować już istniejący. Zakładamy nowy temat: Zastanów się do której kategorii tematycznej forum powinien trafić Twój post. Każda kategoria na naszym forum została opisana, jeśli pomimo tego, nie znajdujesz następnego dnia Twojego tematu w kategorii w której go umieściłeś, oznacza to, że nie udało Ci się zmieścić w tematyce obowiązującej w danej kategori i moderator przeniósł Twój temat gdzie indziej - musisz go teraz poszukać. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum i często są przez czytelników pomijane. Zadając pytanie, postaraj się opisać w sposób wyczerpujący dany problem, w jakim modelu samochodu występuje a także wszystko, co mogło by mieć wpływ na wystąpienie tego problemu. Jeżeli na Twoje pytanie nie pojawia się odpowiedź - bądź cierpliwy. Może źle zatytułowałeś post, źle sformułowałeś pytanie, lub nie podałeś wystarczającej ilości informacji i nikt nie próbuje nawet na nie odpowiedzieć? Może pytanie zostało już kiedyś zadane i nikt nie chce trudzić się odpowiadając na nie ponownie? Obojętnie co jest powodem, nie wysyłaj na forum ponownie tego samego pytania. Spróbuj sprecyzować to, które już zadałeś. Każdy użytkownik naszego forum ma prawo do swoich poglądów i opinii, dlatego nie należy rozpoczynać tematu, który najprawdopodobniej doprowadzi do powstania konfliktu między użytkownikami. Dyskusja na forum: uczestnicząc w dyskusji na forum staraj się być konstruktywny i pomocny. Komentarze typu: "racja", "też tak mam" lub wstawianie samych emotikonów nie wnoszą nic do dyskusji. odpowiadając trzymaj się ściśle tematu. Jeżeli nie znasz odpowiedzi, nie pisz nic. Nie rozbijaj rozbudowanych, ciekawych dyskusji błahymi postami. Wszystkie takie "off-topic" będą usuwane z tematów w kategorii technika automatycznie. dbaj o kulturę języka. Staraj się pisać po polsku, przed wysłaniem posta sprawdź w swojej wypowiedzi błędy stylistyczne, ortograficzne i interpunkcyjne. Pamiętaj, że jeden źle postawiony przecinek, źle sformułowane zdanie może zmienić całkowicie sens. Staraj się pisać językiem jak najbardziej komunikatywnym. kontroluj przed wysłaniem napisany przez siebie tekst. Korzystaj z opcji podgląd. Jeśli jednak coś Ci umknie, zawsze możesz jeszcze zmienić treść w opublikowanej już wiadomości. Jeżeli coś jeszcze sobie przypomnisz po wysłaniu posta, to go wyedytuj a nie zakładaj następnego. cytując inne osoby, wytnij fragmenty nie dotyczące bezpośrednio problemu. Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio na post do którego chcesz się odnieść (post za postem) nie załączaj (cytuj) wypowiedzi poprzednika. do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj wyłącznie skrzynki prywatnych wiadomości. Wszystkie posty skierowane bezpośrednio do pojedynczego użytkownika zawierające słowa wulgarne lub obelżywe będą kasowane. wszystkie publikowane materiały, zdjecia, skany, muszą być opatrzone adnotacją z podaniem źródła. Zabronione jest publikowanie materiałów bez zgody ich autorów. Umieszczanie zdjęć na forum dozwolone jest jedynie na zasadzie "linków" do plików źródłowych, bądź jeżeli jesteś ich autorem możesz z korzystać z darmowego serwera gdzie można uploadować fotki: https://imageshack.us a potem je "podlinkować" w temacie Prosimy o przestrzeganie powyższych zasad i dziękujemy. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2005-06-14 22:21:02 Ale Lechu "wypoziomował" nowego kolegę... Aż zaniemówiłem |
JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2005-06-14 22:50:05 Mnie też zatkało ale z podziwu - Lechu jesteś wielki - piękny instruktaż zamieściłeś. |
![]() ICE4BREAK Miłośnik FSO warszawa | 2005-06-14 22:52:37 Ale Jerry Lechu nacisnla ctrl+c z regulamnu forum potem ctrl+v w post i tyle ale na chlopski rozum kolega powinien to przeczytac zanim wyslal posta |
hetman Miłośnik FSO Warszawa | 2005-06-15 00:13:53 Witam Stankry!! |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-06-15 01:33:03
Napisz do Lecha (to ten od postu pod Twoim) - właśnie odbiera od fachowca auto to Ci może namiary poda. (Patrz temat o Karolinie). |
paulus77 FSO GOLF III 1.4 MUU ... Mszczonów | 2005-06-15 08:24:31
Cieeeee choroba... no nic tylko mi sie forum popsuło... bo u mnie Lechu jest NAD Stankry'm.... a nie POD idę poczytać regulamin, ale jakbym nic nie znalazł to pomożecie? No więc jak? Pomożecie?
Stankry gratuluje mocnego wkręcenia sie w temat!! |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-06-15 08:38:33 A ja powitam nowego kolegę na forum Witaj na naszym forum
choć co prawda widzę że zarzucił temat i już nie zaglądnął powtórnie - no cóż takie przypadki są częste, ale trzeba utrzymywać temat na górze bo być może wkrótce będzie chciał go odczytać ![]() |
PAGAN Wwa | 2005-06-15 08:43:18 mialem wczesniej napisac, ale postanowilem poczekac na wasze wypowiedzi. bardzo mi siespodobaly, zwlaszcza ice'a i lecha. wynika z tego, ze moge sobie juz odpoczac od forum, hehe!
drogi kolego! nie jestesmy infolinia assistance. nie rozwiazujemy niczyich problemow, jedynie mozemy cos zasugerowac, co w wiekszosci wypadkow sie nie sprawdzi, bo nie mozna naprawic samochodu stawiajac literki. nie polecamy tez nikogo do naprawy czegokolwiek, poniewaz tych, ktorych znamy nie mozemy narazac, ze pojawi sie u nich jakis kosmita. zeby nie miec statusu kosmity, nalezy pojawic sie na jakimkolwiek spocie, pogadac, udzielic sie pracujac czy stawiajac flaszke. to nie jest bezimienne forum pogawedkowe. witaj stankry! |
anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2005-06-15 08:44:24 Dziekuje za przypomnienie zabieram sie do odswiezania swoich postow... |
Lechu Miłośnik FSO Karolina Gdańsk/Warszawa | 2005-06-15 10:00:02
hehe, dokładnie. gdybym sam był w stanie napisać taki mądry pościk to już pewnie dawno byłbym prezesem |
stankry Warszawa | 2005-06-15 12:29:54 ok moze rzeczywiscie w zlym dziale umiescilem posta ale nie sadzilem ze moze to byc temat do debaty niemalze i jedynie kilka osob odpowie na moj temat (chodz z reszta zaledwie 1 czy 2 odpowiedzialy cos konkretnego). Co do krytyki lub stawiania do ... poziomu ...
Przykre jest tylko to ze jak widac wiekszosc z Was poszla poprostu w czyjes slady zamiast normalnie odpisac na posta. Lechu wkleil tu tylko regfulamin i ok bo rzeczywiscie ta strone znalazlem w nocy i nie czytajac reg. napsalem posta. Reszta z Was (wiekszosc) podpisala sie pod tym w bezmyslny juz sposob bo w zasadzie nie wiadomo w jakim celu skoro juz Lechu wszystko napisal. Tym sposobem skutecznie zniechecacie nowych uzytkownikow i zastanawia mnie tylko co wazniejsze dla admina - ktos kto zniecheca nowych czy nowy ktory w zlym miejscu napisal post? Generalnie szkoda mi slow chodz musze podziekowac wlasnie Lechowi za mimo wszystko cieprliwosc (patrzac na reszte pstow), Grzechowi i reszcie ktora potrudziala sie o napisanie 'Witaj' Dzieki za pomoc i milego rozkwitu w jak sadze zmieniszajacej sie liczbie uzytkownikow. Pozdrawiam P.S. i prosze nie odpisujcie juz a przynajmniej nie w takim stylu jak to robiliscie do tej pory chac zniechecic mnie do klubu bo: 1 udalo wam sie 2 nie o to chodzilo w poscie 3 mysle ze czesc tych komentarzy nienajlepiej swiadczy o autorach -oczywiscie nie wszystkich!!! Pozdrawiam raz jeszcze i przeporaszam tych ktorym napsolem krwi. P.Sx(Refleksja piekna sprawa) [ wiadomość edytowana przez: stankry dnia 2005-06-15 12:32:46 ] [ wiadomość edytowana przez: stankry dnia 2005-06-15 12:34:00 ] [ wiadomość edytowana przez: stankry dnia 2005-06-15 12:36:39 ] |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-06-15 12:38:58 Jeśli nie zrobisz blacharki sam, to zapomnij że cokolwiek tanio zrobisz. Nikt Ci tego nie zrobi za darmo, a przecież same materiały też kosztują. A to czy ktoś kocha fiaty, czy nie, ma tutaj najmniejesze znaczenie.... Napisz ile kasy jesteś w stanie wyłożyć na renowację nadwozia, to Ci powiem czy masz dobre wyobrażenie o sprawie.... Tani warsztat blacharski się powinien znaleźć |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2005-06-15 12:41:53 LUZIK stankry luzik
Znasz takie powiedzenie: jak się wejdzie między wrony to się kracze jak i one? Mamy tu jakieś tam zasady lepsze gorsze nie ważne, jakies są. Poniewaz wielu ludzi odwiedza to forum chcemy utrzymać tu jakąś zalezność i porządek. Wydaje mi się że nie zrozumiałeś chłopaków w sposób właściwy i od razu przyjąłeś postawę roszczeniową - zupełnie nie słusznie. Bardzo nam miło jak ktoś nas odwiedza i czyta to co piszemy, ale trzeba zachowac pewne zasady które tu panują jest to warunkiem dalszego istnienia tego forum i Klubu w formie nie przypominającej chaosu. Ale wybór nalezy do Ciebie nikt Cię stąd nie wyrzuca ale nikt Cię tez na siłę zatrzymywał nie będzie pozdrawiam |
stankry Warszawa | 2005-06-15 12:49:29 Doskonale to rozumiem ale to jest pierwszy moj dzien na forum i stronie wogole wiec trudno bylo mi zakrakac jak wy a jestem raczej osoba ktora nie przejmuje sie takimi rzeczami wiec poprostu odpisalem w takim stylu jak niektorzy odpisali na moj post - ucze sie krakac widocznie
Zdsaje sobie oczywoscie sprawe ze to jest jakas zamknieta grupa z wlasnymi zasadamni ale chcac tylko zapytac o cos dostalem jedna odpowiedz i kilkanascie reprymend -uwazam ze niepotrzebnie - to wszystko ![]() |