Oprogramowanie do LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuje oprogramowania do LPG, centralka Viola Plus.
Czy może ktoś mi podpowie skąd można go ściągnąć, najlepiej FREE.

Wow - a jakież to oprogrwmowanie potrzebne jest do sterowania LPG ? powiem szczerze że pierwsze słyszę - czy nie jest to czasmi mała płytka z mikroprocesorem ?

Moze i instalacje LPG sa programowalne, ale to chyba w przypadku instalcji wtrysku gazu (generacja III w wyzsza).

Cytat:
2004-09-06 18:57:44, GDA pisze:
Wow - a jakież to oprogrwmowanie potrzebne jest do sterowania LPG ? powiem szczerze że pierwsze słyszę - czy nie jest to czasmi mała płytka z mikroprocesorem ?

Sa programy do kompow ktore sie podpina pod nowsze instalacje gazowe (te ze swoimi kompami). Takie komputerki maja juz instalacje drugiej generacji takie jak np u Skory czy Marasa

tia , niestety ja tez taka wlasnie mam

Witam.
Zapewne chodzi o oprogramowanie diagnostyczno konfiguracyjne, że tak je nazwę. Było kiedyś coś takiego na stronie www.viaken.pl, ale to było dosyć dawno niestety.

Ja zbieram wszystko na temat elektroniki samochodowej i nie tylko. Mam jakiś programik o nazwie "Voila in" coś podobno od gazu ale brak jakiejkolwiek dokumentacji i nie wiem co to jest. Jak chce ktoś to dajcie znać na e-mail. Program ma 200 kB i jak go odpale to pokazuje "Łączenie z centralką....." i nic się więcej nie dziej.

goshky@interia.pl

Nic się nie dzieje, bo do działania potrzebuje sygnału z centralki LPG.

No to wiem pane Havranek. Ale myślałem że może wyświetli się menu i będe mógł zobaczyć co to robi, a tak to nawet nie wiem do czego to, tylko z nazwy kojarze, że to do mojego komputerka od gazu i tylko dlatego jeszcze tego nie usunąłem z dysku.

Ja też miałem taką nadzieję, niestety bez podpięcia do centralki se ne da. . A może ktoś ma wersję softu do lovato przynajmniej po angielsku bo ja po pepiczkowemu to tylko wiem, że dziwka to po naszemu zakonnica , a mój sofcik do lovato jest właśnie po czeskoslowensku.

A moze ktos ma do MG MotorGas?

odświeżam wątek.

pilnie potrzebuję oprogramowania diagnostycznego do komputera gazowego autronic al-700...

Posiadam do wszystkich centralek elpigazu,ale tego nie.

Jeśli możesz to daj ten programik bo ja właśnie mam ELPIGAZ

Do elpi też by mi się przydał.

Cytat:
2004-12-13 00:48:27, penki pisze:
Posiadam do wszystkich centralek elpigazu,ale tego nie.

Ja tez bym reflektowal na wszystko do Elpi

To kto zaintersowany dać mi e-mail na priva,no i czy SGI też was interesuje?