Czy warto kupic 111?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc. Jestem nowy na forum i nie wiem czy temat byl juz poruszany. Uzytkuje w tej chwili lade 21099 Forma 1500i, z ktorej jestem bardzo zadowolony i ktora zrobilem juz ponad 300 000 Km. Niestety jak wiadomo czas robi swoje i trzeba powoli myslec o nowym aucie. Stad moje pytanie: czy warto myslec nad modelem 2111 (kombi). A moze ktos ma jakies doswiadczenia z modelem 21106? Nie widzialem, zeby byl sprzedawany w polsce ale byc moze da sie go sciagnac? Pozdrawaim i z gory dzieki za odpwiedzi.

P.S. Namiary na forum zauwazylem w W-wie na saskiej kepie na podobnej ladzie (sedan), wiec dzieki dla wlasciciela, ze ja mial namalowane .

[ wiadomość edytowana przez: Climber dnia 2005-03-08 17:38:51 ]

Co do modelu 21106 powiem tyle, że jest to model z silnikiem 2,0 GTi od opla. Występuje w wersji cztero- i dwudrzwiowej.
Pozdrawiam: Miły

Czy warto ?.....Jak ktoś lubi kombiaczi (tak jak ja ) to jest naprawdę świetny model Łady. Ja mam 8V bez żadnych przeróbek "silnikowych" i bardzo sobię chwalę. Jeżeli masz zamiar podrasować sobie samochodzik to uśmiechnij się do Kolibra-on ma konkretne namiary do solidnego (i renomowanego) gościa,który zajmuje się tego typu sprawami.

P.S. Koliber ma właśnie "taką 111" - istna rakieta

Czesc
Cytat:
2005-03-08 18:17:46, mily_byd pisze:
Co do modelu 21106 powiem tyle, że jest to model z silnikiem 2,0 GTi od opla. Występuje w wersji cztero- i dwudrzwiowej. Pozdrawiam: Miły

Tyle tez juz wyczytalem. Zastanawia mnie tylko czy jest to model ewentualnie dostepny w naszym kraju i jezeli tak to jaka jest jego orientacyjna cena. Pisalem kiedys maila do jakis salonow lady, ale niestety zero odzewu .
Pozdrawiam.

Ale to 300 tys zrobilas sam ? Czy ogolnie autko ma 300 ? I ktory to roczek tak z ciekawosci bo chyba dosyc mloda ?;]

Cytat:
Namiary na forum zauwazylem w W-wie na saskiej kepie na podobnej ladzie (sedan), wiec dzieki dla wlasciciela, ze ja mial namalowane

Czy chodzi o Ładną Górala?

Czesc.

Cytat:
2005-03-08 20:09:15, Jasio pisze:
Ale to 300 tys zrobilas sam ? Czy ogolnie autko ma 300 ? I ktory to roczek tak z ciekawosci bo chyba dosyc mloda ?;]

Ano sam i dlatego tak jestem zadowolony. Oprocz biezacych rzeczy i roche blacharki to w zasdzie nic ni bylo w niej robione i trzyma sie cudnie. Silnik dalej chodzi jak zloto, zreszta bardzo dobrze sie nia jezdzi. Ladnie sie trzyma sie drogi. A rocznik to 1996 wiec juz raczej nie jest to pierwsza mlodosc . Biorac pod uwage, ze byla troszke traktowana w bieszczadach i beskidzie niskim jak auto terenowe to na prawde jest to cudo .
Pozdrowienia.

Czesc
Cytat:
2005-03-08 20:13:38, krycho pisze:
Czy chodzi o Ładną Górala?

Nie wiem . Sedan, na Saskiej Kepie z reklama klubu lada. Ulica cos w rodzaju Aldony czy Jadwigi. Ja sam parkuje na walecznych, a tamtedy tylko czasami przechodze . Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Climber dnia 2005-03-08 21:37:42 ]

Czesc.
Cytat:
2005-03-08 19:05:10, Stoki_W-wa pisze:
Jak ktoś lubi kombiaczi (tak jak ja ) to jest naprawdę świetny model Łady.

No lubi .
Cytat:
Ja mam 8V bez żadnych przeróbek "silnikowych" i bardzo sobię chwalę.

Dzieki to juz zawsze jakas opinia za.
Cytat:
Jeżeli masz zamiar podrasować sobie samochodzik to uśmiechnij się do Kolibra

Raczej nie. Mnie sie tam podobaja takie jakie sa. jedyne co robilem w tej co mam to alufelgi, swiatla przeciwmgielne, centralny zamek i porzadne radio . Zreszta zamek mi juz nie dziala, ale brak mi czasu aby z tym gdzies jechac.
Pozdrowienia.

lekki tuning w przypadku 111 nie zaszkodzi,zyskasz na elastyczności i nawet z pełnym obciążeniem nie będziesz się czaić,żeby wyprzedzić tira.ja mam 91koni i 130 Nm-bajka.dobrze zrobiony tuning w tym zakresie nie zmniejsza trwałości silnika i nie podnośi spalania.przejechałem 170000km i nie nażekam.zawias też dobrze sobie radzi z polskimi dziurami,hamulce przód wentylowane.jak chcesz dowiedzieć się więcej i pojeżdzić przyjedż na zlot

Wersja 2.0 chyba kosztowałaby ok 60-80 tyś, widziałem kiedyś jej cennik. Wątpie czy można ściagnąć przez salon, który działa jak sam każdy widzi...sprzedają się fiaty, dacie itp. ...

Cytat:
2005-03-08 19:43:30, Climber pisze:
Czesc Tyle tez juz wyczytalem. Zastanawia mnie tylko czy jest to model ewentualnie dostepny w naszym kraju i jezeli tak to jaka jest jego orientacyjna cena. Pisalem kiedys maila do jakis salonow lady, ale niestety zero odzewu . Pozdrawiam.

Z tego co wiem orientacyjna cena takiej Łady to około 38,5 tys.PLN

Tak jak pisał Mike-2.0 kosztuje ok 60 tysia-kiedys był test w Motomagazynie i pamietam,ze taką cenę tam podawali.

lepiej kupić 1.6,za 36tyś,dołożyć turbo za 10tyś.masz 150 koni jak w 2.0 16V i 15tyś w kieszeni.pytanie tylko czy 100 koni nie wystarczy?

Qrcze,trochę się zamotałem.Podana przeze mnie cena dotyczy kombiaka 11X

Cytat:
2005-03-09 10:49:52, Grzesiek pisze:
Tak jak pisał Mike-2.0 kosztuje ok 60 tysia-kiedys był test w Motomagazynie i pamietam,ze taką cenę tam podawali.

Dlatego wolałbym już octavie 1.8Turbo, bo bagażnik duży, a i fajnie jeździ się tym silniczkiem...chociaż często trzeba tankować, jak jeździ się mało-ekonomicznie hihi
Zresztą kto co lubi, a ja uważam, że ta łada z silnikiem od opla już nie jest dla wielbiciela łady, bo to już nie łada, a opel, na którego nałożyli karoserię łady

Cytat:
2005-03-09 11:23:05, MikeB pisze:
Dlatego wolałbym już octavie 1.8Turbo, bo bagażnik duży, a i fajnie jeździ się tym silniczkiem...chociaż często trzeba tankować, jak jeździ się mało-ekonomicznie hihi Zresztą kto co lubi, a ja uważam, że ta łada z silnikiem od opla już nie jest dla wielbiciela łady, bo to już nie łada, a opel, na którego nałożyli karoserię łady

No i patrzą twoim tokiem myślenia to Octavia to jest audi z nałożona budą skody

To ja już wole taką ładę z silnikiem opla, niż odrzuty poprodukcyjne po audi i vw

Cytat:
2005-03-09 08:11:02, MikeB pisze:
Wersja 2.0 chyba kosztowałaby ok 60-80 tyś,

Ups to sporo . Ale mysle, ze 111 bedzie za jakis czas w zasiegu mozliwosci finansowych. Tyle ze bede musial miec chyba wtedy 2 lady bo tej moja dziewczyna nie pozwoli sprzedac - byloby placzu, ze hej . Zreszta mnie tez byloby smutno. Pozdrawiam.

Cytat:
2005-03-09 11:23:05, MikeB pisze:
Dlatego wolałbym już octavie 1.8Turbo,

Tylko lada, tylko na oryginalnych czesciach. Inne nie dziala. .
Pozdrawiam.

Czesc.
Cytat:
2005-03-09 08:01:46, Koliber_111 pisze:
lekki tuning w przypadku 111 nie zaszkodzi,

A tak z grubsza na czym taki tuning polega? Bo nie bede oszukiwal, ze ja tylko tankowac umie jak blondynka .

Cytat:
2005-03-09 08:01:46, Koliber_111 pisze:
jak chcesz dowiedzieć się więcej i pojeżdzić przyjedż na zlot

Chetnie jak tylko czas pozwoli .

P.S. A czy np tematy audio tez mozna tu poruszac, bo mam problem z wylaczaniem sie radia? Przepraszam, ze akurat Ciebie pytam, ale szybko odpowiadasz .
Pozdrawiam.