| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-12-01 12:57:57 Witam, nie wiem czy jest to w 2.0 ale w 2.5 V6 włącza się kompresor doładowujący powietrze do dolotu tylko przy zimnym silniku i tylko na krótki czas do 1 góra 2 minut |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-12-01 19:12:01 hej wiesz co ja mam taki sam dzwiek ale za kazdym razem jak odpale samochod i jest to ponoc dzwiek jakies sprezarki do pompowania czy cos w tym rodzaju tylnych amorkow. ja ja mam pod filtrem powietrza przy nadkolu. tak wiec pochodzi sobie chwilke i sie wylacza. powiedz mi chudy 01 jaka isntalke zalozyles do omesi - jaka generacje i jakiej firmy na jakim kompie?
shinobi o co dokaldnie chodzi z tym powietrzem doladowujacym do dolotu?? pozdro LS |
alicia LOB MODER | 2004-12-01 19:40:48 |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-12-01 23:31:36 wiesz co ja mam isntalke II gen firmy Bigas na kompie Autronic i tez nie moge narzekac, zrobilem ok 2500-3000 km i jest ok z wyjatkiem wlasnej lekko myslnosci i wymienilem kable i swiece po tym jak mi wystrzelil gaz, bo mowilo si enie ma czasu nie ma czasu az czas sie znalazl |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-12-02 13:47:29 do chudego...... bardzo mi miło że jesteś zadowolniony. byłem w agazie dzień po tym jak robiłeś ome kumpel mi mówił . |
thisisjimmi Wroclaw | 2004-12-02 13:56:20 Ile taka porzadna instalka kosztuje do 2.0 16v i 2.5 v6?
Pozdrawiam Jimmi |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-12-02 19:52:32 Dokladnie tak jak napisal Prowo tyle, ze tam nic nie warczy tylko delikanie szumi. Jesli chodzi o powietrze wtorne to praca przypomina prace odkurzacza |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-12-02 20:08:27 Hej thisisjimmi - ja za moja instalke II gen do 2.0 16V dalem 2200 zl ale naprawde porzadnie chlopaki zrobily. pozdr |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-12-02 22:58:19
Łoooooo.... Panowie i Panie , macie wielkie dzięki od mojego brudera ujeżdżającego vectrę 2,5. Od 2 tyg zastanawiał się, co za szlifiera rano mu się włącza Szczególne danke dla Alici z linka ( cóż, przypadek, że ten temat znalazłem, ale miło jest pomóc najbliższej rodzince |
thisisjimmi Wroclaw | 2004-12-03 11:05:53 Syciu, dzieki za odpowiedz. Sorry, ze sie wtracam do tego watku ale zastanawiam sie wlasnie nad instalka. Jakiej pojemnosci masz butle (orietujesz sie moze jaka jest najwieksza mozliwa do zamotowania).
Pisales moze na forum cos wiecej na temat wrazen po zainstalowaniu (jak sie jezdzi, cos o spalaniu, czy informacje sa podawane na wyswietlaczu)? Jezeli tak to, w ktorym watku jezeli nie to czy moglbys cos napisac tutaj? Dziekuje i pozdrawiam jimmi |
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2004-12-04 01:03:11 Hej thisisjimmi. ja mam butle w kole 43 litry. jezdzi sie dobrze, zadnych wybuchow czy przygod zbednych jak narazie nie mialem z wyjatkiem malego bum z wlasnego lenistwa mialem wymienic kable i swiece i zwlkelaem az buchlo ale teraz jest ok. jezeli chodzi o spalanie to w granicach 12-13 litrow gazu w zaleznosci jaka noga no i to jest spalanie w miesice a w trasie nie mialem jescze okazji. jezeli chodzi o kompa to nie wiem do konca na jakiej zasadzie dziala ale wszytsko pokazuje i nawet srednie zuzycie pokazuje w miare takie jakie mam ale czy nie oklamuje to nie wiem. chyba to tyle jak co to pisz pytania bede odpisywal. pozdro |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-12-04 02:31:58
|
Manolas Stargard | 2004-12-04 11:42:09 Czesc,
to pompa powietrza wtórnego ale to już zostało powiedziane i o tym wiesz. Ja na warczacej zrobiłem conajmniej 4000 km i warczy dalej a ja warcze na nia.Nie rwe jednak włosów z głowy! Ty też nie martw się! Jak przestanie warczeć Pzdr.M |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-12-04 17:05:42 a mi zamiast warczenia inna rzecz z odpalaniem wlasnie sie przytrafila otoz podczas pierwszego odpalania np. rano czesami musze probowac dwa razy....bo za pierwszym rozrusznik nie lapie (nie wiem czy chodzi o bendix, bendrix (jak to sie pisze??) ale sens jest taki ze po przekreceniu silnik w ogole nie lapie, nie ma zadnego odglosu zwiazanego z odpalaniem, dopiero za drugim razem elegancko i bez zadnych problemikow. Co moze byc tego przyczyna???? Rozrusznik wkrotce kaput? czy co???
Sam nie wiem niby mi to nie przeszkadza bo zawsze odpala, a jak juz raz odpale to pozniej nawet po jakims czasie tego nie ma, tylko jak postoi przez noc i to tez nie zawsze. dziwne co? z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam |
k27 omega B już nie tera ... suwałki | 2004-12-04 19:29:41 Witam. Olobono sprawdz czy zaciski akumulatora są czyste i dobrze dokręcone to na początek. Następnie trzeba by było wymontować rozrusznik i normalnie go wyczyścić u mnie to pomogło i teraz jest już O.K. Jeżeli to nic nie zmieni to szykuj kasę. |