Blok silnika,??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dziśaj byłem u mojego wujka pokazać mu mojego poldolota,oczywiście zaraz maska do góry i oględziny przez wujka silnika,i odrazu stwierdzenie że silnik był robiony bo blok jest za czysty i farba nigdzie nie poschodzła i że wogóle wygląda na nowy.co otym sądzicie napewno wiecie jak odróżnić stary blok od nowego(poldolot94r 98tys)

obecnie każdy blok jest stary bo nowych już nie robią a poza tym co ma czystość bloku do jego "robienia"

Może po prostu silnik był myty?

A jak był robiony,i dobrze zrobiony to co ? Zle?
Wazne zeby dobrze sie sprawował i nie zawiódł!!

Otóż to. Zależy przez kogo i jak był robiony. W 11-sto letnim Polonezie (i chyba nie tylko w tej marce) ciężko uświadczyć nie robiony silnik, chyba że samochód był własnością dziadka emeryta, co jeździł tylko w lecie i to w niedzielę. Tak więc spokojnie. Jak chodzi i nie grzechocze jak diesel to nie ma się co przejmować.

u mojej mamy w r19 sa jeszcze plomby na laczeniu silnik-skrzynia 180kkm, rocznik 92, silnik 1,4OHV

Cytat:
2005-03-13 15:59:56, nikusss pisze:
u mojej mamy w r19 sa jeszcze plomby na laczeniu silnik-skrzynia 180kkm, rocznik 92, silnik 1,4OHV

Jeszcze

podobno niedlugo idzie do żyda narazie nic sie nie dzieje... silnik oleju nie wcina ponad norme - od wymiany do wymiany z prawie max do min