Co powiecie na taką klimatyzacje ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie i Panie znalazłem takie coś do samodzielnego montażu.

Klima

Czy ktoś z was widział takie urządzenie w akcji ?

No ja niewidizałem tego w praktyce ale już słyszałem o tym w teorii i podobno niejest złe. Z chęcią kupie i zamontuje jak moje autko wróci od blacharza malarza

Pieprzenie o szopenie...

Nie kupujcie tego...

To nawet namiastka klimy nie jest...

To urządzenie nie bedzie działać! MOduł Peltiera ma przeciętnie 50-100W i niewielką sprawność, tzn z jednej strony płytka odbiera ciepło o wielkości powiedzmy 30W, a z drugiej oddaje 70W, co powoduje, że więcej ciepła produkuje niż odbiera. Musiałbyś zamontować układ tak, aby oddająca ciepło strona modułu wystawała gdzieś na zewnątrz samochodu. Poza tym aby uzyskać wydajność zbliżoną do normalnej klimy musiałbyś takich zestawów kupić ze 30...

hehehe no dobre pentler nawet niepotrafi dobrze procka już schłodzić a co dopiero kabine w Espero.. kurde swoją drogą przedsiębiorczość ludzka niezna granic jak można modóły głównie stosowane do chłodzenia procesorów w komputerach (i tam już nawet się niewyrabiają) zastosować do chłodzienia wnetrza samochodu. równie dobrze moli by zacząć sprzedawać lód w woreczkach jako jednorazową klime do auta na kilkugodzinną podróż.. taki sam absurd...

przeginają ludzie to już zayczajne naciągactwo i oszustwo...

PS

proszę przestać pieprzyć szopena - primo: nie piszę się szopen tylko Chopin (to takie głuipie, nieprawidłowe spolszczenie); secondo: to nasz największy muzyk; tertio: sam nie wiem...

Wszystko już chyba zostało powiedziane. Na ten temat już rozpisywali się ludzie na innych Forach.
Gdyby to było takie COOL to producenci samochodów natychmiast podłapali by tą nowinkę.

PS
Cytat:
2004-12-12 19:56:07, Zoltar pisze:
Pieprzenie o szopenie... Nie kupujcie tego... To nawet namiastka klimy nie jest...

dobrze ze elChopin nie jest obrażalski