| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-05-23 21:50:37 nie miał gazu i jeżdził na benzynie , przetarł mu sie waż który parcieje i paliwo poszło na kolektor, jakby założył lpg to niemialby tego problemu.
tylko nie pisz ze to diesel.... |
Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2007-05-23 21:52:12 Pewnie kupili na allegro automatyczny włącznik świateł i zastosowali również magnetyzery
nie strasz |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2007-05-23 21:54:41 moja Oma sie kiedys zapalila i bylo to spowodowane zlym zaczepieniem glownej wiazki kabli przez naszych kochanych szpecy w ASO. Wiazka byla luzna, obcierala o cos, izolacja sie przetarla, zrobilo sie zwarcie i wiazka zaczela sie palic. Akurat dojechalismy na miejsce, wylaczono silnik i spod machy poszedl dym a po nim ogien. Dodam jeszcze ze to mialo miejsce w Niemczech w dosc ostra zime... Ugaszenie trwalo moze 10s. Jedyny objaw jaki wystepowal przed pozarem, to mrygajace co jakis czas kontrolki rozne, ale samochod jechal. |
edek78 LOB SYMPATYK Opel Omega B Wałbrzych/Świebodzice | 2007-05-23 21:59:26 Ta która się paliła napewno nie miała gasssu , otwarta była klapa bagażnika (zwróciłem na to uwagę bo sam mam lpg) |
Tomek-M Omega B 2,5 TD CARAVAN Lubin | 2007-05-23 23:24:42 Kiedyś gasiłem omegę na drodze gość dziękował potem ze byłem jedyny, który się zatrzymał a była to ruchliwa droga i południe a nie noc |
pxj Omega 2,5 TD Katowice | 2007-05-24 00:46:20 Koledze zapaliła się mata wygłuszajaca na masce. Przy zapalaniu silnika nastąpił wystrzał i płomień który buchnął spowodował zapalenie maty (samochód z lpg). Swoją drogą to myślałem, że mata na masce jest robiana z materiału nie palneg, a okazuje się, że pali się bardzo łatwo, a nawet po użyciu gaśnicy i zerwaniu z samochodu nadal się tliła. |
dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2007-05-24 15:29:37 Mi zapalila sie elektryczna zapalniczka. Jakims cudem ja przypadkiem wdusilem i niestety nie odbila. Niezle sie przy tym poparzylem. Na szczescie auto nie splonelo ![]() |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-05-24 18:17:03
Albo "palenie gumy" Jak ten koles od BMW ![]() |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2007-05-24 22:40:39 no tak "palenie gumy "taż może być przyczyną ale to już jest celowe działanie |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-05-25 08:27:16 Między lewym kielichem McPhersona a serwem umieszczona jest wiazka elektryczna. Często umieszczana jest fabrycznie lub w trakcie napraw w ten sposób, że wciśnięta jest między owy kielich a serwo. Drgania nadwozia i nieszczęście gotowe. W ten sposób o mały włos a spłonęła by moja Omega. Na szczęście swąd poszedł w trakcie naprawy samochodu. Mechanik zdążył odłączyć aku i skończyło się tylko na nadtopieniu izolacji. Ponć częsty przypadek w Omegach. Sprawdźcie ją i przesuńcie w taki sposób aby nie była zablokowana między kielichem a bańką serwa. |
MarcinCD Opel Omega B CD 2.5i Toruń | 2007-05-27 15:22:39 Chcialem dodac ze czesto ludzie mowia tak: " tylko lac paliwo i jezdzic" i tak robia a pod maske w ogole nie zagladaja i tu jest blad, glupi blad - bo nic sie nie dzieje. Jestem ciekawy czy wszystkie kola mają. Pozdrawiam |
bratyslaw LOB SYMPATYK Omega 3.0 V6 Parczew | 2007-05-28 08:12:29
Heh.. miałem to samo. Gaśnicą to tylko upartoliłem samochód, pomogła dopiero woda z pobliskiej studni miejskiej |