MotoNews.pl
5 Naprawa chlodnicy. (74012/0) - PT

Naprawa chlodnicy.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam zakładu w Krakowie lub okolicach który zajmuję się naprawą i regeneracją chłodnic.
Czy ktoś potrafi mi podać jakieś namiary na taki zakład? Z góry dziękuje, pozdrawiam!!

aki facet,mial zaklad w domku,przecznica od trybuny ludow ale nie wiem czy dalej ma

W zakładzie regenerującym chłodnice miła obsługa wyjaśniła mi że mojej chłodnicy nie da się naprawić!! Problem polega na nieszczelności pomiędzy aluminiowym rdzeniem chłodnicy, a plastikowym „boczkiem”(nie wiem jak to fachowo nazwać) tam jest gumowa uszczelka która podobno parcieje i już nic nie da się zrobić! Może Ktoś na forum ma na to jakiś PATENT ?? A może ktoś wie o jakiejś chłodnicy do Diesla Renault o poj. 1.6 typu 5; 9;11; Rapid. Prawdopodobnie pasuje też od R 19 z diesla 1.9 , oraz od silnika benzynowego 1.4 montowanego w tych samochodach!?? Będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc!

MC Gyver kiedys wrzucil kurze jajka....

Masz chłodnicę rurkową a ich naprawdę nie regenerują(tylko szczelinowe)Ja już zmieniałem dwie ale zaczyna brakować kasy więc kupiłem preparat do uszczelniania chłodnic.Na stacji benzynowej mieli trzy preparaty- jeden w proszku i dwa w płynie cena 12 zł. za opakowanie.Po rozmowie z gościem nabyłem ten w proszku bo jemu w starym DF ładnie uszczelnił chłodnicę i nagrzewnicę.