| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2004-12-11 21:27:37 Juz nie mam sily do robienia mojego kombiaka caly czas stoje w miejscu . Jak nierowno chodzil tak teraz chodzi ok jak urwal mi sie element zawieszenia tak teraz zaspawany , jak zjebany rozrzad tak naprawiony i i tak ciagle malo wkolko samo sie cos sypie dzisiaj mi zblokowalo tak chamulec ze nie dalo go z garazu wyciagnac koles jedynie w litrowej corsie sprzeglo spalil wycholowywujac moje autko . Moj fiacik stoi w garazu juz z pol roku i nie wiem jakim cudem od niejerzdzenia odpadla okladzina od klocka i zblokowala sie miedzy klockiem a tarcza tak ze inaczej niz mlotek nie dalo sie rozczepic a najlepze jest to ze urwal mi sie odpowietrznik w docisku i nie wiem jak to teraz zrobie . Nie wiem caly czs mam klopoty wiadomo ze drobne ale w kolo to samo caly czas gowniane klopoty wyskakuja |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-12-11 21:43:02 To ogólny problem. Nie martw siejeszcze go doprowadzisz do 100% sprawności. Odpowietrznik ukręcić jest bardzo łatwo - niestety. Sam mam kilka na koncie. Obawiam się że czeka Cię wymiana zacisku. Tak ogólnie to kombiaki są bezawaryjne i będziesz miał jeszcze z niego mnóstwo radości. Jak myślisz że miałeś duzo awarii to poczytaj ile miałem w Ładzie i zaraz Ci się humor poprawi. Wiecej optymizmu! |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2004-12-11 21:44:28
Nie denerwuj sie az tak bardzo. Wiadomo - klopoty i takie stanie w miejscu z robota wkurzaja, ale nie warto. Za jakis czas bedziesz cieszyc sie z wyremontowanego kombiaka. Jesli jednak masz tradycyjnego blaszaka bez grzania to klocek moglo Ci przylapac do tarczy po dlugim staniu i jak probowales ruszyc zerwalo (chociaz ciezko uwierzyc ze to az tak latwo sie poddalo). |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2004-12-11 21:50:07 dzieki za podniesienie na duchu a co do klocka tojutro zrobie zdjecie tego klocka to sami zobaczycie ja tez nie wierzylem bo ciekawe co by bylo gdyby wtedy bylo troche na liczniku . |
Lava1 Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2004-12-11 22:00:55 Teraz się cieszę że nie zamieniłeś się wtedy ze mną na golfa.
Tak czy inaczej dalej mam ochotę na DF kombi i mam nadzieję że będę miał wiećej szczęścia |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2004-12-11 22:06:32 nie kupuj zacisku- najpierw kup tzw wykretaki koszt to okolo 10 zeta
zacisk nawet na szrocie to 40-50 nowy za przedni powiedzieli mi okolo 2 lat temu -130 przedni tylko ze - wykretaki to strasznie kruchutkie cholera są i trzeba rowno wkrecac co do nierwego chodzenia to sprawdz czy nie masz nieszczelnosci - serwo pod gażnikiem na kolktorze-glowicy na pocieszenie powiem Ci ze moje ostatnie boje z poldkiem sa podobne do Twoich - ostatnio psu w d.... wsadzilem kase bo kupilem walek rozrzadu taki jak trzeba a jak nie chodzil tak nie chodzi jeszcze bede go przestawial o jeden zabek - jak to nie pomoze to go zastrzele |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2004-12-13 17:16:54 Lava1 piszesz tak jakby moj df conajmniej sie zlamal poza tym ze reakcyjny mi odczepil sie od budy (juz zrobione u blacharza) i co podobno w kazdym df kombi sie zdarza po zaduzym obciazeniu i za ostrym przychamowaniu to nic z blacha sie nie dzieje czego akurat o twoim golfie powiedziec nie mozna wiec nie pierdol mi tu takich tekstow skoro nie widziales nawet mojego samochodu lepiej zrob dokladne zdjecia golfa i ja zrobie i powie ci kazdy kto by wiecej stracil wiec nie oczerniaj bo to co sie dzieje w moim to zwykle duperele wlasnie z seri urwany odpowietrznik przy odpowietrzaniu albo to ze nierowno chodzi . |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-12-13 22:04:18 pociesze cie to jest normalne
w moim sie wszystko posypało i to naraz buda zawieszenie silnik ale jakoś przetrzymałem i teraz mam przyzwoicie jeżdzący samochód wiec pomyśl ze raz zepsuta a potem naprawiona cześć nie zepsuje sie tak szybko |
Corrado PN CARO 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2004-12-13 22:26:28 buuuuuuuuuuuuuahahahaahaaahaahhaahahahhahahaaaaa
hahahahaha --->to taki ciag literek bez znaczenia Sprzedaj tego kombiaka i sie nie morduj. JA go wezme na przeszczepy dla swojego fiaciora. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-12-13 22:30:11
To miał być dowcip czy pytanie o drogę? Bo jak to drugie to mogę pomóc. |
Yoshi81 523I Łódź | 2004-12-13 22:37:22
Śmiać się czy płakać nad kolegą ? |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2004-12-14 01:35:36 hehehe strasznie smieszny jestes stary . pomodlmy sie o zdrowko bo na rozum za pozno . przeszczepy to ty masz chyba zamiast rak ze o zawartosci twojej czaszki nie wspomne . mozgu lepiej poszukaj a napewno bedziesz z inwestycji zadowolony . Jedni inwestuja w swoje "graty" drudzy powinni w siebie ty jestes tym drugim. |
Domel Miłośnik FSO [i], VW Passat Toruń | 2004-12-14 08:37:16
Tradycyjnie, jak na tego pana przystało, przyzwyczaił nas do takich i innych, podobnie bogatych w treść wywodów. Temu panu już podziękujemy. Karlo: nie łam się, takie życie, mój Poldek jak jeździł, to jeździł codziennie przez prawie 5 lat z tylko jedną taką awarią, co nie pojechał :] A teraz jak przestałem, to zaraz chcieli go ukraść, teraz go nie odpalam (wyrwali stacyjke i jeszcze się nie zdobyłem na scenariusz odpalania brutalny-kabelkami No i jeszcze jedna sprawa: rynkowa wartość tych pojazdów wynosi mniej więcej tyle, co złom... ale pozostaje jeszcze wartość niematerialna, wartość wspomnień związanych z samochodem, epoką itp ... ja, mimo że samochód zmieniłem na "lepszy, nowszy, zachodni", nie mogę się rozstać z Polonezem, którym jeżdżę od lat 8, a mamy w rodzinie od 10 czy 12 ... W czym utwierdza mnie jeszcze mizerna wartość rynkowa ;D To jak u Kaovtza - musi się rozpaść, żebym się go pozbył [ wiadomość edytowana przez: Domel dnia 2004-12-14 08:41:54 ] [ wiadomość edytowana przez: Domel dnia 2004-12-14 09:08:33 ] |
czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-12-14 08:56:33 To jest przecież norma... nie ma co się martwić Panie! Takie uroki. Mój Fiat ostatnio też wpadł w ciąg. Najpierw padła uszczelka pod głowicą, potem padł wskaźnik temperatury, potem padła elektryka, potem hamulce... wszystko w przeciągu 2 - 3 tygodni. Teraz jest porobione i mam nadzieję, że przez jakiś czas się nie sypnie.
Więc - głowa do góry! Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być lepiej =) |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-12-14 19:18:13 Karlo głowa do góry!!
Przez mojego kombi mam 50% więcej siwizny na łbie,ale przeca kobiety lubią szpakowatych panów PS.Wypowiedzi mojego ulubieńca z wysublimowanym dowcipem,Corrado nie będę komentował. Trzymaj się Karlo i nie daj się!!Przed Tobą kupa kilometrów,które połknie kobiakowa paszcza |
KraseK Miłośnik FSO E34 525i / E30 318i Bialystok | 2004-12-14 19:53:09 A ja dorzuce tyle : w poprzednim DF miałem oba odpowietrzniki urwane.Odpowietrzałem na przewodzie doprowadzajacym płyn(trwało to z 4 lata).Obecnie koncze moj nowy nabytek i tez raz po raz cos mi wylezie.Ale co nam nie zaszkodzi uczyni nas mocniejszymi!!!Powodzenia i wytrwałosci w pracach! |
_dOMAN Polo 6n Bydgoszcz | 2004-12-14 20:07:01 nie przejmuj sie.... u mnie tyz nie ciekawie : musze wymienic lozyska kół z dwoch stron i olej silnikowy kapie mi chyba z pod miski..... a ja jestem uczen i tak szybko kasy nie nastukam, ale sie nie zalamuje bo KOCHAM moja zoske POZDRAWIAM |
Corrado PN CARO 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2004-12-16 02:26:13 no co... podoba mi sie fiacior.. ile za niego cenisz? dawaj na priv. |