Bład 0505

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie i prosze o pomoc !!!
Może to o co pytam jest głupie ale zrobiłem dzis rano test mego komputera,bo od kilku dni świeci mi Kontrolka Pomarańczowa -Awaria elektryki silnika.

test wykonałem zgodnie z instrukcja, a wynik to 0505 3sek przerwy 0340 i tak wkoło
Bład 0340 to - czujnik położenia wału rozrzadu a 0505 -
Moze ktos wie lub miał juz podobny problem

napisałem Ci tutaj

Pozdro
Grisza

Vectra Klub Polska
www.vectraklub.pl

Witam Serdecznie !!!

Moja tablica niestety okazała sie jakąś okrojona wersja i taki bład nie istniał , do tego długo nikt nie odpowiadał na moj post co prawie utwierdziło mnie w przekonaniu że cos zrobiłem nie tak.
Wielkie dzieki Grisza!!! za pomoc.

Teraz to znowu mam problem bład 0340 mowił konkretnie co to jest , natomias 505- Usterka w układzie regulacji obrotów biegu jałowego
Jeszcze raz dzieki!
Pozdrwaiam Klubowiczow!

Cytat:
2004-12-14 19:35:10, omar pisze:
Witam Serdecznie !!! Moja tablica niestety okazała sie jakąś okrojona wersja i taki bład nie istniał , do tego długo nikt nie odpowiadał na moj post co prawie utwierdziło mnie w przekonaniu że cos zrobiłem nie tak. Wielkie dzieki Grisza!!! za pomoc. Teraz to znowu mam problem bład 0340 mowił konkretnie co to jest , natomias 505- Usterka w układzie regulacji obrotów biegu jałowego Jeszcze raz dzieki! Pozdrwaiam Klubowiczow!

mam podejrzenia, że może chodzić o krokowca, ale nie będę się upierał, bo sterowanie wolnymi obrotami jest realizowane na kilka sposobów (krokowiec, wyprzedzenie zapłonu...)

Pozdro
Grisza

Vectra Klub Polska
www.vectraklub.pl