Praca silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Houk! Mały problemik mam a brzi on tak: parę miesięcy temu założyłem LPG, wymieniłem świece, przeczyściłem układ regulacji powietrza, powymieniałem przewody odpowietrzania silnika (te stare z niewyjaśnionych dla mnie przyczyn się spaliły) i zrobiłem jeszcze mnóstwo innych rzeczy a slinik rozgrzany czy nie chodzi nierówno tj.: niskie obroty mieszczą się w zakresie 900 do 980 obr/min i skacze tak jak miałby się zaraz rozpaść.
Co radzicie?

Może poprostu silnik krokowy nawala

ten silniczek choc podobno nierozbieralny rozebrałem urywając przy tym wszystkie przewody, ale je polutowałem. Wyczyściłem go też całego w środku.

Czujnik Halla wymieniałeś???

a powinienem? co on robi?

no i znalazłem!!!! podaję stronkę może sie komuś przyda: http://www.auto-online.pl/elektron/silnik/czujniki/cz_cylin.htm

No i jak? Pomogła wymiana tego czujnika?

jeszcze nie wymieniałem, nie miałem czasu, jak wymienię to dam znać, choć przed świętami to trochę trudno będzię

Ja tez mam problem z silnikiem w moim 1,5 objawy sa nastepujace
- nie ma mocy przy ruszaniu (dostaje drgawek przydusza sie i musze dłuzej trzymac na pol sprzegle)
- jak sobie stoje na swiatlach i lekko dodam gazu to silniczek czasami nie wskakuje na obroty tylko przydusza sie kolejne dodanie gazu i juz ok.
- wydaje mi sie ze glosniej pracuje

Wspomniane dolegliwosci wystepuja od dluzszego czasu.
Doradzcie co.
Albo kogo i za ile.