Czemu na luzie dziwnie pracuje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nawet jak ma juz temperature silnik na luzie dziewnie pracuje!czy trzeba jechac na regulacje gazu czy to moze cos innego?

Ale co, faluja obroty? Moze jest gdzieś nieszczelność w gaźniku. Wszystkie wężyki podłączone dobrze?

To co Janisz - to podstawa.
a zaplon? A przewody, a kopulka?

a moze masz na mysli jakis halas, szum? No to lozysko oporowe albo skrzyni.

Cytat:
2004-12-15 20:09:43, szariczek pisze:
nawet jak ma juz temperature silnik na luzie dziewnie pracuje!czy trzeba jechac na regulacje gazu czy to moze cos innego?

Co to znaczy dziwnie? Moja też pracuje "dziwnie" ale nie narzekam

To chyba powszechne zjawisko,bo moja Ładzianka też od czasu do czasu marudzi.Można spróbować pokręcić wkrętami regulacyjnymi gażnika,ale dopiero jak się dobrze rozgrzeje silnik.Sam ostatnio musiałem pokręcić

ja bym proponował od początku czyli najpierw regulacja zaworów ,sprawdzić cały układ zapłonowy ,wszystkie połoczenia elastyczne od gażnika do kolektora ,czasami może być pęknięty przewód od serwa ,ten co idzie do kolektora ,na końcu zweryfikować stan gażnika szczególnie luzy na przepustnicy,jeśli są to gażnik do wymiany,a dopiero na końcu ustawić CO , po ustawieniu tlenku węgla można brać się regulacje lpg
-miałem kiedyś luzy na przepustnicy i za holere niemożna było wyregulować obrotów i ustawić co -kupiłem nowy gażnik , i po ustawieniu chodzi jak zegarek