Problem z chłodzeniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem ze swoim autkiem...model 316,1986r.niedawno kupilem.chodzi o chlodzenie.od samego poczatku wskazowka byla na niebieskim...nadeszla zima wiec stwierdzilem ze cos nie tak z termostatem-okazalo sie ze mam racje...byl w srodku przedziurawiony,wiec wogole nie spelnial swojego zadania.zalatwilem wiec inny termostat i bylo wszystko ok,przez 2 dni!temperatura byla w normie,eleganckie grzanie ale...zaczelo mi rozwalac weze!w ciagu 2 dni stalo sie to 2 razy!!
jak myslicie,co to moglo spowodowac? z tego co zauwazylem to nie ma wogole zaworka bezpieczenstwa...ale slyszalem ze bmw takowego nie posiada niby jestem technikiem budowy silnikow ale nie wiem co robic!!
prosze o rade

Niestety chyba Cię nie ucieszę! Na 10% może to być zapowietrzony układ chłodzenia, ale na 90% padła uszczelka pod głowicą. Na pierwszą możliwość wskazywałaby niedawna (2 dni) wymiana termostatu.

zacznij od wymiany korka wlewu,może być w nim uszkodzony zawiorek upustowy i dlatego puszcza płyn.korek nie jest tani,kosztuje w granicach 70zł.nie musisz narazie kupować,przełóż od kogoś innego i sprawdzisz. ale jak znam życie to będzie ten problem.