MotoNews.pl

Rekinek w potrzebie.Rozgrzany ponownie nie chce odpalić !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Po przejechaniu mniej więcej 10 km i wyłączeniu silnika ,samochód nie chce ponownie odpalić ani na paliwie ani na gazie.Akumulator jest naładowany,świece nowe.Samochód odpala po ostygnięciu silnika po około 4-5 godzin jakby "nigdy nic".Zdarzają się nawet przypadki,że sanochód gaśnie podczas jazdy.Czy ktoś spotkał się z takim objawami i może mi pomóc.Rekinek w potrzebie.

nie wiemy jaki masz samochód, a my nie jesteśmy jasnowidzami. inne awarie powodują te objawy w td a inne na benzynce. pozatym niedawno miałem podobny problem i wątek był prawuie wyjaśniony. poszukaj w wyszukiwarce.

chodzi o e21 ;] a w nich nie bylo diesli

Cytat:
2005-11-02 18:33:20, tolo84 pisze:
chodzi o e21 ;] a w nich nie bylo diesli

ups... a ja nie wiedziałem- rekinek=e21

i kolega pisze że o benie i lpg więc chyba jasne

nie wiemy tylko czy to gaznik czy wtrysk

u mnie byl ten klopot ale wina byla ladowania

wszystko spoko asamochod jezdzi wszystjko dziala za chwile spadek mocy i trup nic zero reakcji . to samo sie tyczylo podczas jazdy i zatrzymania sie dopoki nie wlaczyl sie wentylator a jak juz wentylator sie wlaczyl to za cholere nie chciala odpalic ale jak ostygl , wentylator sie wylaczyl to krecila jak oszalala.

Najlepsza byla akcja jak holowalem kumpla i wyladowal mi sie na maxa na nie oswietlonej drodze dzieki bogu majacej tylko kilometr bo wszystko spoko ale za chwile swiatla gasna silnik przestaje pracowac a dookola ciemno jak w dupie a tam same zakrety. zatrzymalem sie podskoczylem po akume i wszystko wrocilo do normy .

ja stawiam na ladowanie albo jakies zwarcie na wentylatorze a w kazdym badz razie jakis problem z elektryka

Cytat:
2005-11-02 16:37:38, sylwi13 pisze:
Witam. Po przejechaniu mniej więcej 10 km i wyłączeniu silnika ,samochód nie chce ponownie odpalić ani na paliwie ani na gazie.Akumulator jest naładowany,świece nowe.Samochód odpala po ostygnięciu silnika po około 4-5 godzin jakby "nigdy nic".Zdarzają się nawet przypadki,że sanochód gaśnie podczas jazdy.Czy ktoś spotkał się z takim objawami i może mi pomóc.Rekinek w potrzebie.

Cewka.

pozdr
Mariusz

ja miałem kiedyś podobny problem w E30 tyle, że samochód nie gasł, a zwyczajnie kiedy był ciasny nie mogłem go odpalić.
Okazało się, że miałem bardzo ciasno ustawione zawory.
Po wyregulowaniu problem znikł.

nie ciasny tylko ciepły oczywiście

kiedy był rozgrzany również tracił moc.

Cytat:
2005-11-04 10:17:15, mariusz_nie_827 pisze:
Cewka. pozdr Mariusz

Miałem identyczny problem w Cherokee. Też cewka, a w zasadzie to moduł zapłonu, ale objawy i problem ten sam. Wymiana na nowy zamknęła temat.

[ wiadomość edytowana przez: yony dnia 2005-11-05 02:06:26 ]

pan "sylwi13" ma nas w dupie,a my sie produkujemy i na siłe próbujemy mu pomagać. ON NAWET TEGO NIE CZYTA.

Cytat:
2005-11-05 10:16:38, krzysiek77 pisze:
pan "sylwi13" ma nas w dupie,a my sie produkujemy i na siłe próbujemy mu pomagać. ON NAWET TEGO NIE CZYTA.

zgadza się, ostatni raz był tutaj w momencie założenia tematu... Ale może komus innemu te wskazówki się przydadza. pzdr