Stukanie, stukanie, stukanie......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam pytanko do wszystkich zainteresowanych.
W moim hultaju coś stuka z prawej strony, ma postoju podczas ruchu kierownicą coś puka. Wydawało mi się ze jest to końcówka drążka, ale przy wymianie oponek zauwazyłem ze nie stuka ta końcówka przy kole tylko gdzieś dalej. Ale gdzie!!!!! Wszystko zabudowane. Podczas jazdy po nierównościach staje się to denerwujące. Powiedzcie co to może być bo dostanę szału???

Też tak mam w Akcencie. Zauwazyłem, a raczej usłyszałem z pół roku temu. Tyle że stuka mi w prawym kole a słychać to jak jedzie się po wybojach. Na równy asfalcie jest ok. Nie wiem co to, na razie rozgryzałem gaz więc tym sie nie zajmowałem. Choć byłem na serwisie i te debile powiedzieli że nic nie słyszą -wcale się nie dziwie jak jede po równym asfalcie też nic nie słysze. Ale nie miałem siły anin czasu żeby to specjalistom słumaczyć.
Na forum jest sporo na temat stukania trzeba poszukać, ale przyczyn może byc podobno bardzo dużo i trydno to zdjagnozować. Sam się chetnie dowiem co może być główna przyczyną. Ja przynajmniej mam akcenta z 2000 r - 42 tys. km, moze amortyzator ??? - nie mam zielonego pojęcia - podobnie jak do mechaniki pojazdowej .

tu nie specjaliści są potrzebni tylko podnośnik, trzeba podnieść przód samochodu - koła muszą! wisieć i trzeba posprawdzać wszystkie luzy, jeśli stuka to bez problemu można znaleźć

OK!! Tylko jeszcze jedno gdzie ewentualnie mogę znaleźć w internecie jakiś schemat, Katalog części zamiennych do układu kierowniczego ( bo wydaje mi się że to jest w tym układzie).

witam mialem tosamo w lantrze i tez mnie to denerwowalo wziolem i wymieniłem drązek kierowniczy i wszystko ucichło mam nadzieje ze uwas jest tosamo.
pozd.

w Pony to moze byc tulejka przekladni kierowniczej

ja tak mialem
stukala mi juz niemilosiernie
szczegolnie na krotkich wolno pokonywanych nierownosciach
szczegolnie na garbach

wymienilem
tulejka kosztuje ok 20 zl
ale wymiana ok 150-200zl
bo trzeba przekladnie wybudowac

teraz znow mi cos stuka
i podejrzewam przeguby polosi ale wewnetrzne o ile w Pony sa ale raczej sa