Zegarek ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przerabiałem podświetlenie zegarka na niebieskie diody (mk7) zgodnie z "instrukcją" w dziale tuning.
i....teraz cos nie bardzo mi działa
po podłączeniu do autka świeciła tylko jedna dioda - ale oki mogło coś nie łączyć - teraz po sprawdzeniu wszystkiego dokładnie jest tak: świeci jedna dioda, zegarek nie chodz i czasam tylko działaja przyciski od ustawiania.
Co zepsułem???

Ja bym powiedzial, ze odwrotnie przylutowales diode ktora nie swieci i tak pewnie jest

na 100% przylutowałem dobrze!!!
ale czy mogłem cos skopać przy lutowaniu...np. przepalić jakąs ścieżkę na płytce????

Cytat:
2004-12-18 20:06:37, Hetmann pisze:
na 100% przylutowałem dobrze!!! ale czy mogłem cos skopać przy lutowaniu...np. przepalić jakąs ścieżkę na płytce????

mogłeś
sprawdź połączenie do zegarka, jak to nie pomoże to wylutuj te diody i sprawdź czy będzie Ci działał zegarek

A czy przypadkiem nie rozbierales zegarka??chodzi mi o to czy nie wyjmowales ekranu cieklokrystalicznego.Jezeli tak to mozliwe ,ze go odwrotnie wlozyles z powrotem i nie dziala tak jak powinien.

Pozdrawiam

To nie jest takie proste ... ja też robiłem wedłóg opisu Borysa i miałem ogromne problemy. W końcu zamiast przylutować te diodki do ścieżek przylutowałem je bezpośrednio do miejsca na płytce gdzie podłącza się z drugiej strony wtyczkę. Wtedy to ja myślałem że spieprzyłem coś na płytce ... ale cos mi sie wydaje ze to nie takie proste jest. I ze borys ma inny zegarek - z niemiec a my mamy jakis polski ktory dziala po chinsku W razie czego kontaktuj sie ne GG to Ci wyjasnie lepiej jak sobie poradzilem.

Cytat:
2004-12-19 16:00:46, Presso pisze:
A czy przypadkiem nie rozbierales zegarka??chodzi mi o to czy nie wyjmowales ekranu cieklokrystalicznego.Jezeli tak to mozliwe ,ze go odwrotnie wlozyles z powrotem i nie dziala tak jak powinien. Pozdrawiam

... w MK 7 nie ma zegarka z wyswietlaczem ciekłokrystalicznym ..... jest wskazówkowy ....

aaa to juz sie nie odzywam

Pozdrawiam