MotoNews.pl

Za wysoki!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hejka mam pytanko jak obnizyc lekko przod o około 2cm bez wiekszych ingerencji w zawieszenie, czy jest to wogole mozliwe

dzieki!!!!!!

pozdrowionka

dołożyć parę kilo w błotniki, albo obciąć sprężyny, chociaż lepiej będzie je wymienić na krótsze, a ideałem byłaby wymiana całej zawiechy

hmm... sa do tego celu w sprzedazy np siagacze do sprezyn.... ale dla mnie to dziwny sposob i moim skromnym zdaniem nie powinno sie tak jezdzic.
pozdr.

Cytat:
2004-12-15 23:26:01, pawelo pisze:
hejka mam pytanko jak obnizyc lekko przod o około 2cm bez wiekszych ingerencji w zawieszenie, czy jest to wogole mozliwe dzieki!!!!!! pozdrowionka

Bez ingerencji w zawieszenie... niestety ni da rady. Jedyna szansa, to przytyć .

jak chcesz to mam sprężyny obniżająze jakieś 25-30 mm na przód... jeżdzone całe 2 tygodnie... czyli praktycznie nowe firmy Ventura.... cena 180PLN

No tak, ale to już jest większa ingerencja w zawieszenie, a miało być "bez".

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=37328077

jeżeli chcesz bez ingerencji w zawiechę to masz tutaj, ale moim zdaniem to lepiej wogóle nie obiżać

Pawelo ,zmieniaj sprężyniska

oto sposób bardzo skuteczny ale niepolecam;stawiasz auto na lewarku,sciągasz koło,bierzesz palnik i ucinasz sprężynke ale naprawde lepiej wymienić na krótszą

Cytat:
2004-12-18 01:57:44, mss pisze:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=37328077 jeżeli chcesz bez ingerencji w zawiechę to masz tutaj, ale moim zdaniem to lepiej wogóle nie obiżać

nie wiem czy wiesz ale te klamry mozesz kupic w metalowym sklepie bo one sluza do skrecania kabli stalowych. koszt-chyba 50gr/szt

PS. wiedzac na jakiej zasadzie dziala sprezyna nie zalozyl bym tych klamr. nigdy. balbym sie o swoje zycie nie potrafie sobie wyobrazic reakcji auta w ktorym na zakrecia teka jedna klamra sie rozlatuje

Cytat:
2004-12-19 22:23:30, mazzi19 pisze:
nie wiem czy wiesz ale te klamry mozesz kupic w metalowym sklepie bo one sluza do skrecania kabli stalowych. koszt-chyba 50gr/szt PS. wiedzac na jakiej zasadzie dziala sprezyna nie zalozyl bym tych klamr. nigdy. balbym sie o swoje zycie nie potrafie sobie wyobrazic reakcji auta w ktorym na zakrecia teka jedna klamra sie rozlatuje

Polak potrafi
Na gów... by nawet zarobił
ja nigdy w życiu czegos takiego bym nie włożył, podałem ten link po to żeby sie pośmiać, a nie po to żeby kogoś zachęcać do zakupu

tak oki zgodze się z tym ze to jest smieszne bo takie klamry nadaja sie tylko do zapinania kozy a nie do spręzyn ,ale pomyśl ilu "fachowców" moze sie na to nabrać , i czy to nie stwarza zagrożenia nie wiem czy gościa nie powinni juz zamknąc za głupote