Przy rozgrzanym silniku auto przerywa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem z silnikiem, gdy troche pojezdze to silnik zaczyna przerywac tak jakby nie dostawal paliwa. Po krotkiej przerwie okolo 20 min wszystko jest znowu dobrze, chwile znowu pojezdze i jest to samo. Auto mi wtedy nie reaguje praktycznie na gaz tak jakby sie dlawil. wymiana swiec nic nie dala i sadze ze to nie jest wina pradu ale paliwa tak jakby go nie dostawal.
HELP!!!

jakie to auto i rodzaj zasilania?

jest to hyundai scoupe gt na wtrysku

a czy w przypadku zaistnienia problemu chodzi na wolnych? czy też gaśnie po zdjęciu nogi?
jeśli chodzi na wolnych podobny objaw jest przy niedostatecznym odpowietrzeniu zbiornika (miałem identyczny problem). w drugim przypadku pierwsze podejrzenie pada na aparat zapłonowy.

[ wiadomość edytowana przez: zabel dnia 2004-12-10 23:43:49 ]

Dobrze by bylo podmienic przeplywomierz, na jakis czas chociaz, mozew to byc blad skladu mieszanki.O ile wymiana swiec nie pomogla.

Ten typ tak ma.....

Może przewody NW

Kumplowi w BMW tak przerywalo czasem, w ostatni weekend padla mu cewka zaplonowa.Wymianil cewke na nowa i przerywanie ustapilo.Moze warto sprawdzic cewke zaplonowa.

ja myślę że dobrze by było przejrzeć wszystkie złącza elektryczne, u mnie np. jest luz na wałku w aparacie, też czasem przerywa, cholerny brak czasu żeby wymienić

Wiec tak czy inaczej wszystkie diagnozy zmierzaja do usterki ukladu zaplonowego.Tego sie trzeba uczepic, przy okazji sprawdzic czujniki : obotu walu korbowego, polozenia pierwszego cylindra oraz spalania stukowego,one rowniez moga powodowac taki efekt. Powodzenia