| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2004-12-20 22:38:20 witam
przeszukalem caly internet i nic nie znalazlem madrego. a wlasnie zakupilem takie autko i chcialbym wiedziec czym ono sie rozni od "zwyklej" omegi? jak ktos wie cos na ten temat to prosze o info. |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-12-20 22:56:53 na początek pozdrawiam piękne miasto choszczno, miejscową dyskotekę i kilku znajomych
co do twojego zapytania. czy masz na tylnej klapie oznaczenia pojemności silnika itd.? |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2004-12-20 23:01:06 o! to widze ze chociaz jedna osoba wie gdzie jest takie nieduze miasto w polsce! Brawa...
a tak do tematu wracajac to mam z tylu na dole klapy napisane omega 2.5 v6 a wyposazenie to: klima manual, elektryka szyb przednich, kontrola trakcji, roleta elektryczna, klimatyzowany schowek, podlokietnik (chyba standard) no i oczywiscie abs i wspoma, oraz 2 poduchy. a zawieszenie ma tak twarde ze sobie tylna czesc ciala odbijam na polskich dziurach. |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-12-20 23:09:20 no to teraz już sam nie wiem co o tym myśleć. chodziła mi po głowie wersja bez oznaczeń producenta. podobnie jak w bmw wersja shadow line, jednak to chyba nie to. |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2004-12-20 23:14:01 zapomnialem dodac, po bokach omesi mam puszczone fabrycznie takie dwie blyskawice przez cala dlugosc auta jedna kolor zloty a druga to niepamietam jak jutro zobacze to napisze i na koncu blyskawic "trim line" po obu stronach auta. 100% fabryczne sa te oznaczenia -> tak twierdzi moj dziadek, czyli poprzedni wlasciciel.
aha, nie mam kompa pokladowego (pewnie dlatego zeby nie wiedziec ile ta smoczyca pali) 2.5 benzyna v6 |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2004-12-20 23:28:36 juz wiem wiecej, jeszze raz przeczesalem internet i znalazlem info ze wyprodukowano tylko 1000 sztuk takiej omegi, ale dalej nie wiem czemu ona taka "wyjatkowa". czekam na info. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-12-21 00:07:56 Może chodzi o to, że jak się nią jeździ to w efekcie portfel jest taki jakby "Trim line" |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-12-21 07:39:40 Trim Line na eBaju
Podobno to jej kokpit - wg.dżapańców A może to tylko kwestia lakieru? No i tak mi pasuje ten ostatni link - czyli wyjątkowa ze względu na stylizację zewnętrzną - wg tego co piszą to każda Omega (i nie tylko) Trim Line powinna być inna-indywidualna. |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2004-12-21 17:29:16 juz wiem o co chodzi,
chodzi o to ze ma naklejki po bokach oraz maly napis trim line oraz jakis dziwny lakier sprawdze to jutro bo dzis za ciemno a dopiero jutro zaczne nia jezdzic bo jeszce nie mam ubezpieczenia |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2004-12-21 20:07:03 kurcze tyle szumu o dwie naklejki |
regan senior Poznan | 2004-12-21 20:23:22 ale moze ladnie wygladaja. sam bym sobie cos napaskudzil ale mnie niestac... |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-12-21 20:24:34 pytanie w temacie pobocznym.
jakim sposobem dostałeś tablice rejestarcyjne nie posiadając ubezpieczenia samochodu. u mnie nie ma możliwości zarejestrowania samochodu bez okazania blankietu ważnego ubezpieczenia. poza tym takie działanie jest wykroczeniem i możesz zostać ukarany przez ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny karą 3200 zł |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2004-12-21 23:26:50 no normalnie, zarejsetrowalem auto o 15:00 i dostalem normalne blachy a o 19:00 ubezpieczylem auto i taka jest prawidlowa kolejnosc. zarejestrowac auto mozna ale nie wolno nim jezdzic bez ubezpieczenia! a tak wogle to nikt nawet nie zapytal w wydziale komunikacji o ubezpieczenie, zreszta zeby ubezpieczyc musisz miec numery rejestracyjne wiec najpierw rejestracja potem ubezpieczenie. |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-12-21 23:53:26
|
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-12-22 07:16:50 Dokładnie tak jak mówi Alicja.
Ja bujałem się na ubezpieczeniu poprzedniego właściciela aż do końca czyli jakieś 4 miesiące(zgodnie z umową kupna). Podczas rejestracji stare ubezpieczenie wystarczyło, a przy kontroli panowie porlicjanci kierowali się przede wszystkim numerem nadwozia (blachy były już inne) - był to jedyny łącznik starego ubezpieczenia i mojej Omy (nie licząc umowy którą woziłem ze sobą.) Było minęło. Najbardziej zastanawia mnie coś innego.... Mam blachy Sieradzkie i byłem święcie przekonany że muszę bujnąć sie do sieradzewa w celu ubezpieczenia. Ale miałem to szczęście że trafiłem na bardzo zaradną agentkę PZU i w Wawie podpisałem papierki a ona wszystko załatwiła...i to ja podpisywałem a nie teścina która jest głównym właścicielem |
booreck Omega B X25XE Choszczno | 2004-12-22 18:03:13 troche zeszlismy z tematu,
w sprawie wersji TRIM LINE, dzwonilem do niemca (poprzedniego wlasciciela autka) i powiedzial mi ze: TRIM LINE to firma ktora robi tuning zewnetrzny i powiedzial ze: w tej wersji (mojej akurat) zmienione jest przez ta firme: -felgi alu 15" AEZ (5 ramion) -naklejki po bokach auta na calej dlugosci -logo TRIM LINE na drzwiach tylnych po 2 stronach. i to wszystko, czyli w sumie troche malo... |