| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
WOYTAZ 126elx Mysłowice | 2004-12-21 12:40:47 to moze skróc osłony popychaczy....
a jestes pewien ze to spod osłon leci..?? mi kiedys sciekało spod kapy zaworów, leciało potem po bloku i myslałem ze to spod osłon...... |
stachu_poznan Prawie jak diesel... ... poznan | 2004-12-21 16:26:11 witam poznaniaka!!!
wedlug mnie sa dwie prawdopodobne mozliwosci: -wyciek oleju z pod kapy zaworowej "z tylu" -olej cieknie po glowicy,uszczelce pod nia,bloku i widoczny jest kolo popychaczy. -drugi to wyciek z pod gumek na oslony popychaczy przy glowicy lub bloku. wina przewaznie bylo: zbyt dlugie popychacze, za slabo przykrecona glowica, lub zielone gumki ktore do niczego sie nie nadaja!!! najlepsze sa takie ciemno brazowe czy siakies takies! ja tez mialem takie wycieki roznie to bywalo ale przewaznie to byla uszczelka pod kapa. a rozwiazywalem to tak: zdejmowalem obudowe termostatu, czyscilem wszystko pieknie i ladnie. nastepnie pale silnik, pogazuje, poczekam az sie nagrzeje i zacznie leciec olej-wtedy wiem z ktorej "dziory" leci. p z d r v!!!!!! |
owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2004-12-21 17:02:07
wlasnie gumki jak pisalem juz nowe sa i sa brazowe p.s. powitac poznaniaka i zaprosic na zloty w poznaniu, mam nadzieje ze niedlugo cos bedzie |
Parnel F&F Sympatyk 126 p /CC KRAKOW | 2004-12-21 18:37:58 ja tak kiedys kiedys mialem i okazalo sie ze byly popekane podkladki te ktore sa pod srubami trzymajacymi glowice lecial z nich olej splywal po szpilce a pozniej wiatrak chlapal olejem po calym swiecie |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2004-12-21 21:46:15 mi pryska lekko olejem na prawą dolną cześć klapy i jeszcze nie wyczaiłem co to może być;P |