Ubezpieczenie auta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Muszę ubezpieczyć auto, którą firmę polecacie i dlaczego ?

pzu bo place cos kolo 2 stów za rok ....

No tak, jeśli masz ciągłość ... a ja nie mam. Chyba, że zarejestruje na ojca albo na dziadka

BTW
Kiedyś miałem Ładę 1500 S zarejestrowaną na mnie, nie miałem wtedy 25 lat i w Samopomocy płaciłem ponad 1000 zł za rok !!

Jesli chodzi o OC to ja polecam GENERALLI

Firma w miare, a naprawde jest niedroga.
Nie wiem jak z malymi pojemnosciami ale wieksze sie oplaca u nich ubezpieczyc.

A jesli chodzi o AC to juz jak tam wolisz wg wlasnego uznania

no a ja mam w :

a tu macie link <<<<<<<<>>>>>>>>>

W generali ci sie nie bedzie oplacalo bo tam jest tak jak miniak powiedzial czyli oplaca sie powyzej 1.5 litra. PZu albo hestia polecam

J Generali odradzam jeśli chodzi o jakiekolwiek ubezpieczenie. "Mam" ok 30 autek i pare było w nim ubezpieczonych i jak sie zebrała niezła kwotka za odszkodowania to jako.s nikt czasu nie miał dla nas... dziwne

Panowie jak chcecie to moge was umowic z agentem chesti bo to moj wujek

Z tą reklama to na forum o ubezpieczniach tazik każdy wie jak trafić do ubezpieczyciela.

Ja tam niemam takiego problemu jak Wy, moje ubezpieczenie to jakieś 200zł za rok

sory ale ja chcialem tylko pomuc !!

Jak Wy robicie ze macie tak tanio ? Ja mam ritmolota ubezp na mnie w jakiejs firmie i mam 800 zl na rok ...

Cytat:
2004-12-26 03:55:28, zoom pisze:
Jak Wy robicie ze macie tak tanio ? Ja mam ritmolota ubezp na mnie w jakiejs firmie i mam 800 zl na rok ...

Autko postawione na mamuśe - 65% zniżnki,
auto to zabytek 50% zniżki

Ja polecam PZU bo kazde autko mialem tam ubezpieczone i zawsze bez problemu wyplacali odszkodowanie...
place za T4 380zl na rok - auto jest na dziadka 70% znizki

polecam UNIQe dawną polonię
tanio i najlepiej jeszcze NW wykupic

Widze, że każdy ma swój punkt widzenia))

Wszystko zależy od wartości, wieku i zniżek, czy planujesz wyjazdy za granicę. Czy chesz AC czy tylko OC. Udaj się do jakiegoś agenta i poprzelicza warianty, pakiety (nowy?) i zniżki (na dziadka?). Obecnie możesz też mieszać ubezpieczenia.

Nie będę się rozpisywał, ale jest parę rzeczy które pomogą obniżyć. Np pakiet z ubezpieczem mieszkania, albo zapis w dowodzie o współużytkowaniu samochodu przez dziadka. Jak coś to napisz priv.
Acha, raczej polecam znane firmy z dużym udziałem, bo sa pewniejsze: PZU (choć drogie), Warta, Hestia, Link4.

T.

[ wiadomość edytowana przez: toom dnia 2004-12-28 10:58:51 ]