MotoNews.pl

Jakie felgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.mam pytanko czy wie ktos moze jaki najwiekszy rozmiar felg wejdzie do e36 na standartowe zawieszenie choc moje wydaje sie byc troche wyrzsze niz u innych.teraz mam 15 a chce zmienic na 17 albo 18.pozdrawiam

Ja mam u siebie 17, a opony 215/45. Wejda tez 19 ale nie chcialbym na takich kolkach po polskich drogach jeździć...

Miałem felgi 17": przód 8" ET20 oponki 235/50, a tył 9" ET 13 255/45. W moim mam obnizony przód i przy maksymalnym skręcie trochę tarło i na wybojach tył lekko ocierał o nadkola. Założyliśmy do kumpla, który ma seryjne zawieszenie i u niego była bajeczka. Także nie ma normy. Przed zakupem najlepiej założyć i sprawdzić na własnym aucie.

standard to felgi 17", mozna zalozyc tez 18". ET standard ok 35. A z reszta juz jest mnostwo takich tematow i dziwie sie ze Twoj jeszcze nie zostal zablokowany.

dzieki panowie.

felgi jak najlepsze...!!!!!!

No wlasnie. Zobacz u innych jakie maja fele.
Jak na moje to 17 na Polskie drogi to max!
ET35 tylko trzeba wzac pod uwage szerokos felgi no i profil opony.
Nie wiem czy wiesz ale im szersza tym mniejszy profil.
Mam nadzieje ze pomoglem.
Ja mam 235/45 ZR 17 ET35 felga 8 cali przod i 245/40 ZR 17 tyl felga 9.5 cala ET35. Tylne mocno wystaja i trzba bylo nadkola poszerzac a opona i tak jest naciagnieta na nie jak nalesnik...