MotoNews.pl

Felgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z jakich samochodow napewno pasuja felgi do Espero?? Mam w Olsztynie nowe felgi od Hondy Accord tylko pytanie czy pasuja??

Druga sprawa mam troche uszczelek do wymiany pytanie jak sprawdzic nazwe takiej uszczelki żeby w sklepie nie tlumaczyc ze to uszczelka od tego czy tamtego?

Jakie amortyzatory na przód prosze o rade?

Jakie efekty wywoluje zanieczyszczony filtr paliwa czy moga to być "żabki" fakt ze bardzo delikatne i przy umiejetnej jezdzie nie ma tego efektu ale robie wszystko wiec niech bedzie wszystko.Jesli to nie filtr paliwa to co...?

3majcie sie pozdrawiam

1. Z tego co wiem to nie beda raczej pasowaly. Zajrzyj sobie tutaj i poogladaj. W Espero mamy 4x100 - od starszych hond pasuja, VW, opli... ale oczywisice nie wszystkie.

2. Ja zawsze tlumacze gosciowi w sklepie o ktora uszczelke mi chodzi i on szuka w katalogu. Nie widze problemu... chyba, ze nie umiesz czegos dobrze nazwac i sie nie rozumiecie, ale na to nie pomoge niestety

3. Przejrzyj forum, temat walkowany tysiace razy. Chcesz miec twardo - kup Alko, chcesz twardziej niz seria i czuc sie bezpiecznie na drodze kup jakiekolwiek gazowki (np. Kayaba). Jak chcesz przywrocic samochod do stanu jak wyjechal z fabryki kup olejowe (Kayaba, Delphi).

4. Nie wiem. Jak dawno nie wymieniany to wymien, koszt maly a powinno sie wymieniac jezdzac na benzynie chyba co 10tys, ale moge bredzic

Cytat:
2004-12-23 20:35:41, QLogic pisze:
powinno sie wymieniac jezdzac na benzynie chyba co 10tys, ale moge bredzic

Bredzisz
Filtr paliwa powinno się wymieniać co 40 tys km.

No wlasnie, tak to jest jak z glowy wale Jezdze na gazie, wiec na razie tylko raz wymienilem, a do ksiazki nie chcialo mi sie zajrzec

no co wszystkie felgo o rozstawie 4x100.
a wiec
stare bmw do modelu E-30
fiat i alfa ja zastosujesz sruby pływajace
ople
renault
hondy
stare audice ale te bardzo stare.

NAJLEPIEJ to sobie wejdz na aukcje allegro i sobie zobacz dokładniej.

a co do filtru paliwa to ja słyszałem ze nawet co 80 tys sie wymienia

rozstaw to nie wszystko kolego...jest jeszcze cos takiego jak ET i osadzenie na piaste

bo np osadzenie na piaste w maździe jest mniejsze niz w espero i fele trzeba roztaczac a to juz dodatkowy klopot

no własnie tego zapomniałem dodac.
masz racje. ET jak bedzie zbyt duze to zawsze mozna bedzie dystanse załozyc. trzeba przymierzac poprostu )))))

Cytat:
jak bedzie zbyt duze to zawsze mozna bedzie dystanse załozyc

Chiba jak będzie zbyt małe O ile się nie mylę to im wartość ET jest mniejsza tym samochód "szerzej się rozstawia" że tak powiem JA niestety mam w aluminiowych felgach ET aż 49

pzdr,

no tez własnie dobrze napisałem. im wieksze ET tym bardziej felga wpada, a im mniejsze to sie wychodzi na zewnatrz nadkola.
czyli dobrze napisałem )

ET 35 powinno byc akurat, zeby nie trzeba bylo dystansow zakladac i zeby felga byla mniej wiecej na rowno z blotnikiem.