| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zool07 Zielona Góra | 2004-12-21 15:46:52 Ale czy jest jakiś sposób na te niedomaganie??? |
Bednar Forester 2.5XT Pruszków | 2004-12-23 11:08:03 Witam,
U mnie dosyć często szyba wypadała z tych prowadnic. Powodem było to, że gumowa część tych prowadnic odkleiła się i szyba latała luźno. Jakieś pół roku temu przykleiłem to do metalowych profili, w których powinny się znajdować i do tej pory działa, szyby w miarę równo się zamykają. Fakt, że niezbyt przyspieszyło to ich ruch w górę. Zresztą prawa tylna szyba od nowości ma wielkie problemy z zamykaniem się. Niestety ojciec był za mało przekonujący wobec serwisantów, gdy autko było jeszcze na gwarancji (powiedzieli, że tak jest i już...). |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2004-12-23 11:35:58 Kiedyś ten problem opisywał ASTERIXGAL / jesli przekręciłem to sorry/ on to uzasadnił że problemem jest mały przekrój kabla !! w przypadku drzwi kierowcy tego kabla jest najmniej - mowa o długości Wiem że planował wymianę wiązki kablowej i że to w pewnym sensie zrówna szybkość otwierania i zamykania szyby. teroretycznie ma facet racje ale praktycznie to musiałbym sprawdzić, bo przecież układ mechaniczny w drzwiach jest taki sam więc problem ze lewe drzwi wolniej a prawe szybciej. Rafal |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-23 11:47:23
Polecam tutaj: Przekaźniki szyb Ja jak na razie jeszcze nie zamontowałem tych przekaźników, ale na wiosnę to 100% to zrobię. |