Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kubark BMW Member BMW 728iA E 38 Szczecin | 2005-01-03 13:22:54 Zauważyłem,że mój fotel zaczął pochylać się w lewą stronę,a dokładnie tylko jego lewa część.Jest to fotel z ogrzewaniem i pompowanymi bajerami.Pochyleniu uległa część oparcia.Czy ktoś miał podobny problem-nic na forum nie znalazłem.Jeżeli tak,to jak dobrać się do usunięcia usterki.Zaznaczam-fotel jest w skórze. ![]() |
![]() kriters BMW Member BMW 525 tds Piotrków Trybunalski | 2005-01-03 18:11:52 Zobacz też, czy przypadkiem jakas śrubka mocująca fotel do podłogi nie jest luźna. |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2005-01-05 02:20:00 Zaczęcie od srxbek to dobry pomysł.. ale obawiam sie ze bez sciągniecia tapicerki z oparcia sie nie obejdzie..w mojej E30 (coprawda) ![]() Fotele w skórze i podgrzewane (mata grzewcza jest wszyta w tapicerke) po rozebraniu okazało sie ze popekane są i trzeba było spawac ![]() pozdr |
![]() Kubark BMW Member BMW 728iA E 38 Szczecin | 2005-01-05 14:22:33 Dzięki wszystkim za podpowiedzi-mibhell, trochę mnie przestraszyłeś,ale już znam usterkę!.Po zdjęciu tapicerki oparcia widoczny tam jest taki pręt szerokości mniej więcej fotela z dwoma zębatkami-zębami? na obu końcach.W końcu po lewej stronie stwierdzono wyłamanie ząbków i dlatego był przechył!.Do tego pręta dochodzą dwa silniczki-siłowniki?,które dbają o odpowiednie profilowanie oparcia fotela.Koszt naprawy około 120zeta. |