Odgrzybianie klimatyzacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z klimatyzacją. Po wyłączeniu klimatyzacji zaczyna śmierdzieć "mokrą szmatą"
Wymieniłem juz mikrofiltr wentylacji oczysciłem wlot powietrza z liści i blota odkurzaczem. Pomogło tylo troche. Podobno można odgrzybić cay układ.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia i gdzie można coś takiego w okolicach Łodzi zrobić?

Witam.

Ja jeszcze tego problemu nie mam, ale gdzieś czytałem, że jest to
poważna robota bo trzeba wyjmować parownik i go wyczyscić z
pleśni i odkazić.
Pozdr.
Zjak-Lublin
Omega B

na allegro są jakieś preparaty, nie weim czy CI pomogą. Wiem zaś że w tisie pisze że od 96 roku była stosowane jakieś specjalne pokrycie w zbiorniku freaonu... podobno dzięki temu się nie zagrzybia....

Kumpel robił odgrzybianie w Głogowie za 50 zł.
Mieszkałem tam kiedyś, ale teraz spod łodzi to troche daleko.
Dlatego szukam ratunku w okolicy Łodzi.

Shell autoserv też ma taką usługę i pewnie w Łodzi jest do znalezienia na szybko jakby co, ale to jak z firmami co robią niby wszystko i w rezultacie umieją niewiele, faktycznie lepiej poszukaj specjalistów od klimy...
JaC

Cytat:
Kumpel robił odgrzybianie w Głogowie za 50 zł.
Mieszkałem tam kiedyś, ale teraz spod łodzi to troche daleko.
Dlatego szukam ratunku w okolicy Łodzi.

Tak tez zrobię. Na razie nie używam klimy zbyt często. Przydaje się tylko do odparowania szyb.
Przed upałami znajdę kogoś kto to zrobi solidnie.

wiesz... zrób to teraz i nie czekaj.... grzybyki to przejabana rzecz.. kiedyś oglądałem program na discovery.. nie zwlekaj z tym bo możesz miec powikłania typu katar sienny a nawet i omdlenia.. poważnie.. a grzybki są, niezależnie czy klima chodzi czy nie... zrób to od razu..

Właśnie dlatego pisze bo szukam kogoś kto to zrobi dobrze i naważniejsze niedaleko mnie czyli Łodzi.
Jak znajdę i zrobię to opiszę to na forum.
Na razie jeszcze szukam