Peugeot 6 0 7 - taki sobie teścik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Wczoraj miałem przyjemność krótkiego testu autka 607.
Dane: poj 3.0, moc 206KM.

W sumie samochód jak samochód, a jednak niebardzo. Dzięki właścicielowi ominęło mnie czytanie instrukcji obsługi i po krótkim szkoleniu udało mi się skorzystać z większości oferowanych bajerów.
Wyposażenie: O standardowym spotykanym w innych autkach (amerykański rynek) to nie warto mówić: automatyczna skrzynia z programami sport i snow, klima 2 strefowa, pełna elektryka z fotelami włącznie, czujniki zmroku, wilgoci szyby czy parkowania, tempomat, itd.

Super okazały się niektóre z nich:
- elektryczna roleta tylniej szyby,
- kolorowy monitor nawigacji, z możliwością podłączenia kamery albo DVD,
- kierowanie się lusterek bocznych na krawężnik podczas cofania
- aktywne zawieszenie
- otwieranie bagażnika na pilota (rewela), pojemność 600 litrów

Wrażenia super. W sumie osiągi niezbyt szczególne, ale komfort to podstawa. Szczególnie ciekawy jest efekt motocykla przy ruszaniu spod świateł. Gdy inni zjeżdżają ze skrzyżowania, zastanawiałem się już jak wyhamować na zbliżających się (hamulce Brembo, wspomaganie hamowania, ESP i aktywne zagłówki). Gdyby ktoś myślał o zakupie (chyba w granicach od 180 tys PLN) to polecam z czystym sumieniem.)
I ta czerwona skóra foteli. ehh.
T.

[ wiadomość edytowana przez: toom dnia 2004-12-29 08:29:56 ]

spoko auto
tylko ze nie na nasza polske
jakby zalozyc alarm taki jak byl prezentowany w ktoryms temacie , to by auto bylo zabezpieczone dobrze

Autko jest napewno przesymmpatyczne . Jak na francuzika to niezle wyglada, ale jak dla mnie wydaje sie zbyt miekko zestrojone, a mialem raz okazje w jezdzie testowej sie nim przejechac. Duze wrazenie robi srodkowa konsola. Zamiast Bejcy czy Audi bym nie wzial, ale Merola szybko bym poswiecil na rzecz 607 . Wiadomo- w marzeniach .

Rzeczywiście buja się troszkę, bo i tak ma być.
Zawsze możesz włączyć aktywne zawieszenie (opcja tylko z silnikiem 3.0) i do tego tryb sport w skrzyni i już zaczyna być dobrze. Co do zakupu nowego to chyba wziąłbym Audi A6, ale o czym my tu rozmawiamy? (kwotowo o jeżdżącym mieszkaniu).
T.

he - i to nie byle jakim mieszkaniu 4 pokoje w Stalowej ze skromnym wyposazeniem albo kawalerka w centrum stolicy

HEHEHE to nie kosztuje az tak duzo.
Za 100 tys masz porzadniewykonczone meiszkanie 3 pokojowe + 2 łazienki w stalowej - przynajmniej ja takie kupilem i umeblowalem itp itd za 100 we

Po co Ci mieszkanie? Nie wolałeś 607 kilkuletniego?
Z czterema drzwiami do łazienek na zewnątrz.

T.

Cytat:
2004-12-29 15:02:12, CZUCZU pisze:
HEHEHE to nie kosztuje az tak duzo. Za 100 tys masz porzadniewykonczone meiszkanie 3 pokojowe + 2 łazienki w stalowej - przynajmniej ja takie kupilem i umeblowalem itp itd za 100 we

WOW Czu od kiedy ty masz mieszkanie w Stalowej?? I zadnej parapet-partry nie zrobiles???

A co do mieszkan to na przyklad kawalerka, ktora ja wynajmuje w Wawie kosztowala ponad 120tys , wiec trosszke czu przesadziles , no chyba ze taka roznica w cenie jest

Gallus przypominj sobie pewein raz na centrum gdy jechales za mna jak jechalem własnie na mieszkanie.....
Mieszkanie 60 metrów kupione za 55 ?? cos kolo tego
Podatki itp 5 tys.
Remont łazienki i kuchni przez fachowca ~ 8 tys.
Malowanie, szpachlowanie , elektryka , wymiana grzejników , suszenie sciany , składanie mebli, itp itd wszystko sam. ew z barrym lub kuzynem....
Robiłem to 4 mce w tym całe wakacje i do polowy pazdziernika....

To i tak nie zmienia faktu ze parapetowy nie bylo .

P.S. To robiles dla kogos czy sam dla siebie??

Alternatywny dom do meiszkania.
Jak staremu ..... cos nei pasujeto mam gdzie sie podziac .
Teraz tam na stale siostra jest zameldowana - dzieki tem uwiem ze wiekszych szkód nei bedzie niz gdyby jej nie było

Ale te wątki lubią wędrować). A miało być tak przyjemnie o samochodach. hehe.

To kiedy ta parapetówa? Choć sam jeszcze porządnej nie zrobiłem).
T.