MotoNews.pl
6 Prawidlowa konfiguracja. (79556/140) - PT

Prawidlowa konfiguracja.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, posiadam radyjko na CD Kenwood o mocy 4x35W, do tego radyjka mam dwa 3-drozne glosniki o mocy 100W kazdy. Przy tych glosnikach moje radio nie daje rady(zerowy basik) moje pytanie, czy maja taki wzmacniacz:

wystarczy mi on pod te glosniki ????
Glosniki beda montowane w tylnej polce.

Napisz co to są za głosniki?Czy te 100 wat to jest moc rms?Bo moc radia podałeś maxymalną co nie jast wiarygodnym parametrem.

No glosniki maja moc muzyczna 100W , radyjko slabe jest i dla tego pytam czy ten zmachol w zupelnosci do nich wystarczy

moc muzyczna to nie jest chyba rms tylko maksymalna. Jak mozesz to podaj moze model tych glosniczkow. Wtedy bedziemy moze mogli ci jakos pomoc.

No widze ze bez podania wam parametrow nic nie zdzialay, a wiec podaje
Glosniczki to Alphard ETP-6968
- 4 OHM IMPEDANCE
- 50 WATTS RMS, 100 WATTS MAX. POWER
- 20 OZ FERRITE MAGNAT (WOOFER)
Membrana : Polipropylenowa
Kosz : Stalowy
Zawieszenie: Gumowe
Tweeter : 30mm Mylar
Średnioton : 50 / 58 mm Mylar

No to teraz juz wiecie co posiadam, glsoniczki jak na moje wymagania ladnie "cykaja" ale tak jak mowie zero basu. Co proponujecie na poprawe basu???? I jeszcze jedno czy glosniki ktore posiadam zaliczaja sie chociaz do sredniej klasy(chodzi mi o jakosc)

ps. Radyjko jakie mam to KENWOOD KDC-4060R

[ wiadomość edytowana przez: cine3ck dnia 2005-01-25 20:08:55 ]

Jeżeli to jest Alphard to podejżewam , że podane przez ciebie parametry są yyhhhmm
Zadam zasadznicze pytanie czy to są głosniki 6x9 w tylnej półce? Jeżeli tak to zrób do nich mało litrażowe skrzynie.Napewno poprawi niskie tony.

Jeżeli są to głosniki 16,5 w drzwiach to czy drzwi są wygłuszone?

quote.
" I jeszcze jedno czy glosniki ktore posiadam zaliczaja sie chociaz do sredniej klasy(chodzi mi o jakosc)
"

Niestety nie mozna ich zaliczyc nawet do średniej klasy
Poprostu.
Proponuje wymiane głosników. Chyba ,że nie masz zamiaru wydawać kasy to zrób jak napisałem wcześniej.

No .... rozumiem sa to glosniki 6x9, czyli tylnia polka... A mozesz mi w skrocie napisac co to sa małolitrażowe skrzynie???
I czy opłaca sie wogule kupowac taki wzmacniacz pod te glosniki

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39835295
Bo moje radio jest no slabe i tyle.

Dzieki za info.

[ wiadomość edytowana przez: cine3ck dnia 2005-01-26 18:30:58 ]

Radio poradzi sobie bez problemu z tymi glosniczkami... Moze zmien polaryzacje na jednym z glosnikow i napisz czy byla poprawa.

Cytat:
2005-01-26 18:37:09, Voy pisze:
Radio poradzi sobie bez problemu z tymi glosniczkami... Moze zmien polaryzacje na jednym z glosnikow i napisz czy byla poprawa.

Zmienic polaryzacj3e powiadasz..... no juz raz tak zrobilem i spalila sie koncowka mocy w radiu .... a chyba ze zle podlaczylem
btw. czy przez zmiane polaryzacji mozna spalic koncowe ????????

raczej nie mozna...