Catera-dziwne przełączniki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobię przegladałem Ebay i zastanowiły mnie zdjęcia Catery
Czy wie ktoś co to za przełączniki na przednich drzwiach

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=4514224107&category=6145

i nad lusterkiem wew

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=4514228656&category=6145

a i prędkościomierz wyskalowany do 140 MPH to trochę wolno

Pozdrawiam

te na dzrzwiach to prawdopodobnie jeszcze jedno opuszczanie szyb a te nad lusterkiem to nie mam pojecia

Cytat:
te na drzwiach to prawdopodobnie jeszcze jedno opuszczanie szyb

I chwała, pomysł Opla z umieszczeniem na środkowej konsoli wyłączników szyb był beznadziejny i szkoda, że dopiero w faceliftingu to zmienili :-/
Zawsze się czuję otumaniony, gdy muszę opuścić którąś szybę, i zresztą sterowanie z opuszczaniem do końca po naciśnięciu, a koniecznością naciśnięcia drugi raz w innym miejscu dla zatrzymania opuszczania szyby to już mnie dobija
Sam już kombinowałem nad dołożeniem wyłącznika szyb na prawych przednich na wzór tylnych drzwi
JaC
PS. Na którym zdjęciu widzisz prztyczki przy lusterku wewnętrznym?? To może być elektryczne sterowanie tymże tym bardziej, że fotele kierowcy jest z pamięcią...
PS 2. Czy to za plecami przednich foteli to aby nie stoliki rozkładane dla pasażerów kanapy, coś jak w samolocie?? Jak dla mnie bomba
PS 3. A podłokietników nawet Amerykaniec nie ma, eeeh

Przełączniki na drzwiach to sterowanie szybami, przy lusterku nie wiem ale stawiałbym na czujnik świateł. Licznik wyskalowany tak a nie inaczej bo tam nikt nie jeździ szybko (btw ciekawe jak z wystopniowaniem skrzyni?). I beznadziejne mają konsole

Cytat:
2004-12-26 09:50:39, Kostekx20xev pisze:
Tak sobię przegladałem Ebay i zastanowiły mnie zdjęcia Catery Czy wie ktoś co to za przełączniki (...) nad lusterkiem wew http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=4514228656&category=6145

Nie wiem, ale obstawiam, że to jest pilot Home Link. Home link to standard komunikacji radiowej z bramami garażowymi itd, a w specyfikacji tej Catery HL jest.
pozdr,
Robert

Na drzwiach wiadomo sterowanie szybkami (przód i tył) oraz lusterkami zewn. Nad lusterkiem wewn. jest regulacja elektr. z pamięcią ustawiania - jest dostosowana do regulacji poszczególnych pozycji fotela kierowcy (1,2 lub 3), dodatkowo ma funkcję automatycznego przyciemniania.

TD masz siwta racje opuszczanie szyb w omedzie to kompletny kibel sam dostaje szalu!! ja myslalem na dtym zeby kupic przelaczniki takie jak z tylu i zamocowac w miejsce sterowania lusterkami a to przeniesc gdzies na tunel srodkowy np kolo recznego. Co ty na taki pomysl??

Cytat:
2004-12-26 18:17:10, TD pisze:
sterowanie z opuszczaniem do końca po naciśnięciu

Wcale nie musi być do końca po naciśnięciu. Wystraczy naciskać ktrótko. A jeśli to za mało, odłącz akumulator na chwilę. Odtąd nie będzie opuszczania do końca, dopóki na nowo nie "nauczysz" układu.
Cytat:
2004-12-26 18:17:10, TD pisze:
...a koniecznością naciśnięcia drugi raz w innym miejscu dla zatrzymania opuszczania szyby to już mnie dobija

W jakim innym miejscu?! Wystarczy dokładnie w tym samym.

[ wiadomość edytowana przez: kartos dnia 2004-12-28 10:46:16 ]

Patrz, nie wpadłem na tę nieoczekiwaną zmianę miejsc, podoba mi się pomysł konikka, chociaż trochę ciągniecia kabelków, powinieneś dostać od Adasia O. jakąś becię w ramach premii za wynalazczość
JaC

Cytat:
ja myslalem na dtym zeby kupic przelaczniki takie jak z tylu i zamocowac w miejsce sterowania lusterkami a to przeniesc gdzies na tunel srodkowy np kolo recznego.