Zamontowanie zegarów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeżeli ten temat był poruszany powiedzcie gdzie. A pytanie brzmi. Mam zgode Tatusia na zmiane zegarów na czerwone , i chciałem się dowiedzieć jak mniejwęcej wygląda wymiana ich krok po koku. Zegary są okrągłe, i nie wiem czy dam rade je wymienić bez żadnych komplikacji??. THX i POZDR

jak nie rozwalisz obrotomierza to problemow nie ma.... wykrecasz zegary, zdejmujesz plekse ochronn, wyjmujesz takie male czarne koleczki, nastepnie bardzo delikatnie i powoli wskazowki. Nastepnie odklejasz stare tarcze, czyscisz ladnie wszystkie pozostalowsci kleju, smarujesz cienka warstwa poxipolu przezroczystego, przyklejasz rowno nowe tarcze, wkladasz delikatnie wskazowki, kalibrujesz, wkladasz ale czarne koleczki, zakladasz plekse, wszystko skrecasz i gotowe Prosciej sie nie dalo
A tak to mneij wiecej wyglada:

Aha zobacze zo się zrobi. Jak się uda to się pochwale .Dzięki za wskazówki

A nie lepiej sobie kupić tarcze naklejki bez konieczności zdejmowania wskazówek, a tak w ogóle to szukam skanów zegarów do Poloneza MR 93 i wersji Plus

Cytat:
2004-12-25 22:10:48, trombocyt pisze:
A nie lepiej sobie kupić tarcze naklejki bez konieczności zdejmowania wskazówek, a tak w ogóle to szukam skanów zegarów do Poloneza MR 93 i wersji Plus

A jak sobie wyobrazasz zmiane tarcz bez koniecznosci zdejmowania wskazowek??

no mozna kupic naklejki tak jak wodzi mial i nie trzeba zdejmowac wskazowek

Jakoś pokombinuje, potrzeba matką wnalazków jak się mówi .Narazie mam takie coś (jakoś zdięcia może nie jest najlepsza bo na szybko robiłem )

Jak tu zdięcie z dyksu zamieścić bo nie moge do tego dojść ??

[ wiadomość edytowana przez: MAMUTH dnia 2004-12-27 13:53:14 ]

Fotka musi byc na jakims serwerku w necie i podajesz do niej adres po wcisnienciu buttona "obrazek"

pozdr

Cytat:
2004-12-27 10:56:52, Jery pisze:
no mozna kupic naklejki tak jak wodzi mial i nie trzeba zdejmowac wskazowek

w dalszym ciagu nie rozumiem?? Ale jak chcecie to zamontowac?? Czy te naklejki sa w ksztalcie tarcz?? i czy sa rozciete z jednej strony??