Dodatkowy sygnał

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o dodatkowy sygnał, ale taki żeby temu gościowi - co to właśnie blokuje mi wjazd/wyjazd albo powolnym krokiem z głupim uśmiechem przechodzi przed nosem auta - żeby mu od tego sygnału beret pofrunął

Kiniusia - Ty masz coś takiego - przypomnij mi "jaka to melodia"?

Ma taki ktoś jeszcze? Kto to robi i gdzie ew. kupić?

--
Wiesiek (Maestro)

Ja też taki chcę.

Mozna by zamontowac taki dzwonek co maja motorniczy w tramwajach i go nagminnie naduzywaja
To chyba najbardziej irytujacy dzwiek we wszechsweicie

Wystarczy zamontować trąbkę z kompresorkiem i masz ryk jak lokomotywa albo titanic
Też kiedyś o takim myślałem hehe! Ale trzeba do tego zamontować osobny wyłącznik (najlepiej w postaci sznurka zwisającego z podsufitki - byłoby jak w starym parowozie

O np taki: Fanfara

Cytat:
2005-04-14 15:03:14, Robert_S pisze:
O np taki: Fanfara

No takim, jak na jakąs emerytkę się trąbnie to odrazu zawału dostanie

Mam zaśpiewać??? ....hihihi
Maestro z tego co się orientuję to ponoć zasysa to powitrze i daje ryk fajowy. Powiem tak niejednego człeka tym wystraszyłam,,,,całkiem niechcący.
o szczegóły zapytam i wrzucę posta w temat.

Panie i Panowie
Ile w Was agresji

"NORAUTO" czyli coś takiego:KLIK ! ...sygnały pneumatyczne prod.Italia: KLAXCAR lub FIAMM ....kpl.2 trąby ok.59zł , kpl. 3 trąby ok.69zł ...kpl.5 ok.150zł (nawet przekażnik jest dołączony do zestawu )
...sie mi wydawa że najlepiej brzmią te 2 trąbkowe zestawy /przynajmniej jeśli chodzi o FIAMM bo te słyszałem/ ...bo 5-ki to już taka orkiestra jak u Kingi

No klikam po NORAUTO i nie widzę Bogdan, gdzież to jest o tych trąbach?
Taka orkiestra mi pasuje.
Kinga: ile masz trąb? I gdzie są zamocowane? A wogóle to chodzą słuchy po okolicy, iż nawiedzisz w niedługim czasie podkarpackie. Prawda li to?

--
Wiesiek (Maestro)

Cytat:
2005-04-14 22:09:17, Maestro pisze:
No klikam po NORAUTO i nie widzę

Sorki ale zapomniałem dodać , że link tylko dla orientacji gdzie lokalizować ichni sklepy......w niektóych mają podobno ekspozycję i można sobie potrąbić !! (FEUVERT też miał 2 lata temu ale ostatnio to gołe półki )

Dzwonek tramwajkowy - fajna sprawa - oczywiście u mnie na wsi się nie sprawdzi, ale w miastach gdzie jeżdżą tramwaje to ludzie nawet w miejscach gdzie nie ma torów będą spieprzali.

Cytat:
2005-04-15 07:10:16, piotr_ek pisze:
Dzwonek tramwajkowy - fajna sprawa - oczywiście u mnie na wsi się nie sprawdzi, ale w miastach gdzie jeżdżą tramwaje to ludzie nawet w miejscach gdzie nie ma torów będą spieprzali.

Wiesiu,,,
Co się tyczy dodatkowego sygnału. To jest on wyciągnięty od ciężarówki(ze Scani), ma 5 trąb, są one zamocowane przed chłodnicą (jest tam miejsce pomiędzy chłodnicą a noskiem), posiada silniczek, który jest zamontowany kole akumulatora.
A wieści dobre chodziły o moich odwiedzinach jednakże sprawa się posypała ze względu na brak chętnych na szkolenie
Jednak co się odwlecze to nieuciecze
Cytat:
2005-04-14 22:09:17, Maestro pisze:
No klikam po NORAUTO i nie widzę Bogdan, gdzież to jest o tych trąbach? Taka orkiestra mi pasuje. Kinga: ile masz trąb? I gdzie są zamocowane? A wogóle to chodzą słuchy po okolicy, iż nawiedzisz w niedługim czasie podkarpackie. Prawda li to? -- Wiesiek (Maestro)

Kupie syrene od pociągu dalekobieznego - tylko fotoofery

PS. Sorki nie mogłem sie powstrzymac.

Cytat:
2005-04-15 16:31:01, maltoron pisze:
Kupie syrene od pociągu dalekobieznego - tylko fotoofery PS. Sorki nie mogłem sie powstrzymac.

Albo ze statku (np. Stefan Batory) - ciągana za pojazdem...

Smiejscie sie smiejscie, wy tu gadu gadu a mi ostanio moj klakson trabi jak by mu jajca urwało, jakoś tak cieniutku... Wiecie jak to naprawic???

Pewnie kable, ew. wymienic trabke

Cytat:
2005-04-15 22:36:30, QLogic pisze:
Pewnie kable, ew. wymienic trabke

zwykły żelazny titak widziałem w sklepie za prawie 50zł ....bez sensu!....lepiej chyba kilka dosłownie złotych dołożyć i instalnąć sobie konkretny sygnałek ?

Cytat:
2005-04-15 18:22:30, FGM2 pisze:
Wiecie jak to naprawic???

To chyba nie kabelki. Pozostaje nabyć nowy - ja kupiłem używkę za 20 zł (tylko ma to być specjalny - jeśli dobrze pamiętam to uruchamiany masą). A tak z ciekawości ile w standardzie było sygnałów montowanych, bo jak 2 lata wstecz wymieniałem to stwierdziłem, że mam jeden.