[126/903]nowy buran w klubie :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
ku uciesze wszystkich tych ekspertow od radzieckich podbojow kosmicznych musze wam powiedziec ze dzis na ulice wyjechal kolejny malczak 903
hmmm nie jest to jeszcze finalna wersja (buda nei jest za piekna)
ale w miare dziala poza niskimi obrotami a raczej brakiem biegu jalowego cos z gaźniorkiem trza pokombinowac
autko wymiata spoko mimo ze w kabinie znajdowal sie silnik maluchowski, klatka i pelno innych gratow
fotek nie mam! - narazie

bardziej z tego miejsa chcialbym podziekowac PARNELOWI ktory to byl glownym wykonawca tego wszytkiego
grad, deszcz, mrozy .....troszke zla sobie pore roku wybralem no ale - tak sie zlozylo
dzieki jeszcze raz - rowny z niego gosc (nawiasem mowiac)
podziekowania takze dla Krauzera Maziego i Widynka ktorzy to podnosili czasem marne morale
czuje ze w tym konkursie swapow to moj zajmie pierwsze miejsce tylko ze od tylu
wiem ze żądni jestescie fotek, jak beda to prosilbym o komentarze bardziej pod wzgledem zastosowanych rozwiazan niz ogolnego hmmm bajzlu
wszystko sie jeszcze dopracuje - w przyszlym roku
na pewno zregeneruje bude zgram do konca zawieszenie itp

pozdrowienia

[ wiadomość edytowana przez: NAZIK dnia 2004-12-03 23:42:51 ]

no co tu dużo mówić to jest najlepszy swap jaki widziałem hehe
glosujcie na nazika !!! Nazik to jest prze gość deszcz, śnieg, grad nic mu nie przeszkodziło w budowie tego potworka pamietam jak zaczeło sypać gradem a on na polu w pelerynce grzebie cos przy silniku no kto był tak zdesperowany przy budowie swojego swapika no kto?! Parnel odwalił kawał dobrej roboty... ale nastepnym razem z takimi zleceniami to w lecie do niego przybywajcie bo chyba juz ma dość...
Albo inny motyw z budowy... jak juz silnik byl na miejscu i wszystko grało tylko linki gazu nie było to odbyły sie testy...
nazik kierował i zmienial biegi a parnel stał na belce za silnikiem i dodawał gazu ręką i pierwszy raz upalali
Niedługo damy fotki to zobaczycie conieco

Nie no moje gratulacje nie ma to jak samo zaparcie Nie no chciałbym zobaczyc tego potforka Możę wpadniesz na kolej A własnie skoro masz 900 to mozę byś sprzedał stary silnik co Ty na to :>?? Pozdrawiam

tak ja chcialem zlozyc kandydature Nazika do tytulu najbardziej druciarski SWAP roku , co do fotek to mam jaies z budowy , wiec sie wrzuci w miare mozliwosci ,postaramy sie rowniez wspolnie z nazikiem i krauzerem napisac artykul na nasza strone klubowa o budowie swapa !!

[ wiadomość edytowana przez: parnel dnia 2004-12-04 00:14:52 ]

a tu kilka fot z budowy i nie tylko

a tu nasz prezes na wizytacji...

ale Wam zazdroszcze..........ja nie wrzuce silnika poki nie pospawam dolu.................eh.......

fajowa fajera
p.s ostatniego miejsca to raczej nie zajmiesz

może podasz mniejwiecej koszta .

[ wiadomość edytowana przez: Geba dnia 2004-12-04 08:34:30 ]

skad macie flansze?? jest wiecej fotek??chetnie popaptrze na cos poza swoim podwoziem......

Na jednym ze zdjec widac kawalek rury z licznymi kolankami. Przypuszczam ze to wyjscie z termostatu. Rozejrzyjcie sie za termostatem z cienkiego - on ma wyjscie w boka nie do gory i ladnie akurat pod rure podchodzi. Przerabiac nic nie trzeba.

Z dawna oczekiwany w koncu sie pojawił
podziwam zaciecie
Co do wizuala to tym lepiej - bedzie jeszcze bardziej cicho-ciemny
Pozdrawiam

no wlasnie pokarzcie zdjecia flanszy

zajebiście że pojawił sie w końcu nowy buran NAzik gratuluje , Parnel widze ładne mocowanie rozumiem że to twoja robota , podoba mi sie

Cytat:
Albo inny motyw z budowy... jak juz silnik byl na miejscu i wszystko grało tylko linki gazu nie było to odbyły sie testy... nazik kierował i zmienial biegi a parnel stał na belce za silnikiem i dodawał gazu ręką

hehe jaka baba uznania dla chlpakow kawal dobrej roboty moze jakies wyniki z testow pozdrawionka dla swapowcow

Cytat:
2004-12-04 09:44:02, Zuraw pisze:
Na jednym ze zdjec widac kawalek rury z licznymi kolankami. Przypuszczam ze to wyjscie z termostatu. Rozejrzyjcie sie za termostatem z cienkiego - on ma wyjscie w boka nie do gory i ladnie akurat pod rure podchodzi. Przerabiac nic nie trzeba.

ja mam własnie w silniku 903 termostat z cc 900 i pasuje owiele lepiej niz orginał

NAZIK, moje gratulacje, świetna robota. Może teraz wreszcie ja .
P.S. Wskaźnik działa?

termostat: z czasem kupie moze z CC
co do wskaznika to dziala ale musialem skolowac odpowiedni czujnik oryginalny skody
sorki za brud w autku ale to byl wlasnie sposob mojego ojca na konserwacje autka, ten tluszcz byl pod wykladzinami jak je wytargalem to sie przestraszylem ile jeszcze roboty w koncu stalo od 78 roku pod chmurka a wszystkie elementy blacharskie sa oryginalne

A widzisz jednak działa Sorry jeszcze raz, sam nie wiedziałem, że współpracuję jedynie z oryginałem. To teraz masz w 2% Skodę

Przed kilkoma minutami widzieliśmy (ja i Poochaty) Nazika na Kamińskiego jechał swoją rakietą

No zajebiscie! wkoncu sie udalo. BTW fajna masz kierowajke

Cytat:
2004-12-04 13:48:16, Yankee pisze:
Przed kilkoma minutami widzieliśmy (ja i Poochaty) Nazika na Kamińskiego jechał swoją rakietą

az tak sie rzucam w oczy?? cala praca na marne

heeh

a tak na powaznie to skoda wiecej niz 2% bo tlumik mam od lunatyka a on chyba to ze skody przeszczepił
dzis porobilismy gaźnik zaslepiajac ten krociec co idzie do dolotu. wlasciwie to doczego on dokladnie sluzy?
niskie obroty sie ustabilizowaly

chopper z kiery tez zadowolony jestem udal mi sie zakup, gosc chyba pozniej zalowal ze to sprzedal

wiec od dzis zawieszam jazdy po tym jak za mna policja jechala przez jakies 2 km okazalo sie ze skrecili gdzies indziej a ja mialem juz kaluze w fotelu
chodzi o to ze jeszcze nie bylem na przegladzie itp.....
mam nadzieje ze obejdzie sie bez jakichs wiekszych przygod