Kilka pytanek nie na miejscu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pierwsze
Czy klamry obnizające zawieszenie mają negatywny wpływ na zywotność sprężyny?
drugje
W bramce sms ideii jest jakiś tam limit esakuff da sie jakoś obejść ten limit?
trecje
Załączać alarm w garażu?napadu jeszcze nie było,a ruszam auto co drugi dzień to sie boje o akme...dla czystego sumienia narazie włączam to prądożercze pioruństwo
czwarte
widziałem w hipermarkecie żarówki halogenowe 20W to było na 12V..........może by tak jest wsadzić w postojówki,jako światła dojazdy dziennej?..co wy na to
piąte
bramkje sms na plusa potrzebuje(darmową oczywiście

i to wsio

pozdrawiam

wiec tak :
według mnie spreżyny straca na trwałości , z żarówkami to pomysł chyba nie wypali , a odnosnie bramki sms to spróbuj na tej stronce www.smsowo.pl , albo z gadu gadu , odnosnie limitu to nie wiem jak go obejsc

Klamry - nie wiem, nie mam odwagi sprawdzać a co do halogenów to dziwna sprawa, co zlego jest w światłach mijania ?

Cytat:
a co do halogenów to dziwna sprawa, co zlego jest w światłach mijania ?

ja nie wiem..widziałem dzisiaj takie żarówki halogenowe(do sprzętu biórkowego.........tak to leci 200W....a na tych halogenkach 40W.......światła do jazdy dziennej mają chybapo 25W wiec te 20W by stykło

Ad.3
To prawie bez znaczenia, więc nie ma sensu. Lepiej mieć stalowe drzwi do garażu.

co do spreżyn napewno przy większych obciązeniach bedea narazone na pęknięcia.
co do żarówek to chyba rozrózniasz prądy:

wiec masz problem musiałbyś zastosować sobie transformator podobny jaki jest w telewizorze na wysokim napięciu zeby zadziałało w samochodzie i musiałby być zasilany 220V czhyba ze stać Ciebie na agregat prądotwórczy
po drugie halogeny te nie wytrzymają u Ciebie w autku za długo bo nie są przystowsowane do trzęsienia polskich dróg (mają cieńszy żarnik niż te stosowane w autku)
pozdrówa

a co do alarmu jeżeli nie masz problemów z instalacją elektryczna to możesz go właczać nawet stać może cały weekend dioda nie pobiera wiecej prądu niż np zegarek zamontowany w samochodzie. Bo w czasie czuwanie nic więcej nie pracuje w alarmie sa to szczatkowe dziesiątki Wattów.