Które piny do zwarcia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, które piny należy w końcu zewrzeć aby właczyć odczyt błędów a Omedze A (1991, C20NE) ?
Na stronie pod tym linkem http://www.topbuzz1.carenthusiasts.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#bosch
pisze że A i B.
W którymś poście na forum znalazłem że A i K.

Pozdrówka
alex_a

A i B do odczytu bledow sterownika silnika
A i K do sterownika abs...

alex_a-gratuluje odnalezienie kostki

ja to nawet tej kostki nie moge znajeźc a co dopiero piny..
u mnie jest jedna wtyczka w "kapturku" pomarańczowym ale wygląda ona jakby była od silniczka krokowego od gassu--3 dziurky ma..............ta wtyczka po która sie podłaczamy to ona nie jest czasem podpięta pod emulator???..jak ktos ma gass..
moge prosić o fotke tego pioruństwabo z opisów to tego nie znajde nigdy..
pozdrawiam

Witam
Kostkę znalazłem przy prawym kielichu (od strony pasażera). Innych bardziej skopmlikowanych nie było . W każdym razie jest. Jedno mnie zastanawia dlaczego piny po przękątnej są ze sobą celowo zwarte fabrycznie (zwarte zaślepką, jak otworzysz to oczywiście się rozwierają) ? Ktoś wie ?

Pytanie odnosnie pinów od ABS-u - A i K czy do tego jest inne złącze czy to samo ??

Cytat:
2005-01-03 15:31:28, alex_a pisze:
Pytanie odnosnie pinów od ABS-u - A i K czy do tego jest inne złącze czy to samo ??

to samo. nazywa sie aldl i widac je na fotce powyzej
jednak nie wszystkie sterowniki abs maja pamiec kodow...

ACHA kielkac
takei coś to chyba widziałem teraz tylkoznajde który to A i B.zaczne jutro działać

dzięki

Witam.Dla pewności chciałem spytać czy kostka z pinami do odczytu kodów usterek do Omegi B 2.0 16v znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami pod kierownicą po lewej stronie ? I zwieramy piny 5i6 ? Pozdrawiam.

kurcze no naprawde...........taka widoczna wtyczka a ja przedtem rozebrałem z pół instalacji

wyskakiwał mi ciągle kod 12......to chyba dobrze.......ale czy czasem nie powinien być pokazywany jakiś błąd, bo przecie silnik wyłączony?.np. czujnika obrotów wału korbowego...jak wogóle takie coś mam?

pozdr

Cytat:
kurcze no naprawde...........taka widoczna wtyczka a ja przedtem rozebrałem z pół instalacji

wyskakiwał mi ciągle kod 12......to chyba dobrze.......ale czy czasem nie powinien być pokazywany jakiś błąd, bo przecie silnik wyłączony?.np. czujnika obrotów wału korbowego...jak wogóle takie coś mam?

Omegafan i masz powody do radości Kod 12 jest wyswietlany za każdym razem przy rozpoczęciu cyklu sprawdzania usterek. A jeżeli Ci silnik nie "fiksuje" to wydaje mi się logiczne że nie zostaniesz powiadomiony o jakiś usterce i nie wyskoczy Ci inny kod prócz 12
Jezeli gdziejś się pomyliłem to z góry przepraszam i proszę o poprawienie mojej wypowiedzi przez starszych kolegów
Pozdrawiem: Festi