Pytanie e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie.Dzisiaj zdjąlem plastik -taka osłona pedałów od strony kabiny.Jest tam taka kratka okrągła i jakiś silniczek?
czy coś takiego połączone dwiema wiązkami przewodów elektrycznych.Co to może być i do czego służy.
Czy jest jakiś sposób na piszczący pasek ten od pompy,alternatora itd.Piszczy tylko podczas deszczu.Z góry dzięki.
Auto to E36 318i 94r

Cytat:
Czy jest jakiś sposób na piszczący pasek ten od pompy,alternatora itd.Piszczy tylko podczas deszczu.Z góry dzięki.
Auto to E36 318i 94r

trzeba go naciagnac lub wymienic

chodzi ci o plastik na wysokosci kolan nad pedalami pod kierownica ?? jesli tak to pod nim jest glosniczek i ida do niego wlasnie 2 wizaki kabli o ile pamietam on sygnalizuje wlaczone swiatla po wyjeciu kluczykow ze stacyjki lub temperature gdy spadnie ponizej +3 stopnie, nie pamietam dokaldnie ktra z tych rzeczy..

paska w e36 sie nie naciaga bo ma napinacz a jak piszczy to trzeba wymienic, koszt nowego 60 zl. moze tez piszczec pasek od klimy tak jak bylo u mnie on kosztuje 30 zl.

Tak chodzi mi o ten plastik.Dzięki za podpowiedż.Klimy nie mam więc to ten pasek.
Próbowałem dostać się do mocowania pedału sprzęgła.Spryskałem to wszystko olejem bo mi strasznie skrzypi sprzęgło.Nic nie pomogło.Może to trzeba zrobić na kanale z innego dostępu.Jak myślicie.

mialem skrzypienie sprzegla w poprzednim samochodzie (opel kadett) ale jakos nie chcialo mi sie z tym nic robic az samo przeszlo

Ale to nie przechodzi.

Sprzęgło w E-36 JESt hydrauliczne więc nie ma mowy o analogii do kadeta w którym jest zwykła linka. W BMW nie ma linki sprzegła a piski moga pochodzic ze spręzyny od pedała sprzegła albo od osi na której jest mocowany, głosniczek o który pytasz jest odpowiedzialny jak to powiedział kolega za komunikaty dzwiękowe pochodzace z bord komputera - temperatuta, ostatnie 10 kilometrów do zgasniecia silnika (koniec paliwa), otwarty zamek centralny przy zaprogramowaniu alarmu na samoczynne zamkniecie po uruchomieniu silnika, i wiele innych....temperatura ponizej 3 stopni celsjusza...

o tym sprzegle to byl zart, jest przeciez na koncu " " wiem ze tam byla regulacja linka bo przechodzilem wymiane calego sprzegla i jego regulacje...